Usb-NAS-server met uitgebreide netwerkmogelijkheden

Met het Synonogy USB Station 2 is een oplossing om eenvoudig usb-opslagmedia en usb-printers te delen via het netwerk.

Met het Synonogy USB Station 2 is een oplossing om eenvoudig usb-opslagmedia en usb-printers te delen via het netwerk.

De nieuwe usb-NAS-server van Synology is niet alleen geschikt om opslagmedia en printers te delen via het netwerk, je kan het a pparaat ook als entertainmentcenter gebruiken om er multimediabestanden mee te streamen.

Met de Synology File Browser deel je bestanden tussen Windows-, Mac- en Linux-computers met het navigatiegemak van een webbrowser. De maximum capaciteit die de NAS-server kan verstouwen is 4 TB (2x 2 TB externe usb-harde-schijven).

Audio Station 2 ondersteunt het afspelen van digitale muziek, internetradiostations en iTunes-content via optionele usb-luidsprekers. Met de DS audio-applicatie voor smartphones kan je muziek streamen naar de iPhone, iPod of Android-telefoon. Het enige dat daarvoor nodig is, is een internetverbinding.

Andere handige toepassingen zijn Download Station 2, waarmee je zonder pc bestanden kan downloaden, iTunes-server om via het netwerk muziek en video te delen met iTunes-clients, en de DNLA-gecertificeerde mediaserver om multimediacontent te streamen naar DLNA/UPnP-compatibele apparaten. Ook de Sony PS3 en Microsoft Xbox360 worden ondersteund.

In bedrijf verbruikt dit apparaat slechts 4 watt volgens de fabrikant. Aangesloten externe harde schijven worden bovendien in de slaapstand gezet wanneer deze niet gebruikt worden. De Synology USB Station 2 meet 46 (H) X 122 (B) X 111 (D) mm. Het heeft een adviesprijs van 75 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content