USB-schijven draadloos delen

Met de LaCie LaPlug tover je elke usb 2.0-schijf of -stick om in een draadloze netwerkschijf.

Met de LaCie LaPlug tover je elke usb 2.0-schijf of -stick om in een draadloze netwerkschijf.


LaPlug van Lacie is een compact kastje waarmee je gegevens op een usb-schijf of usb-geheugenstaafje draadloos deelt thuis of onderweg. De LaPlug ondersteunt multimediastreaming en gecentraliseerde back-ups. Je kunt ook een usb-printer op de LaPlug aansluiten en die delen via het netwerk. Die printer moet dan wel de PostScript-printertaal ondersteunen: de meeste multifunctionals en fotoprinters kun je dus niet via de LaPlug over het netwerk delen.


Naast draadloze WiFi heeft de LaPlug ook een Gigabit Ethernet-aansluiting, zodat je hem ook met behulp van de meegeleverde netwerkkabel op je thuisnetwerk kunt aansluiten. Het zwarte kastje is klein (11,9×11,9×3,7 cm) en licht (300g) genoeg om overal mee te nemen, zodat je ook op reis of op bezoek gegevens met anderen kunt delen via een netwerk.


De LaPlug is compatibel met UPnP en DLNA, zodat de gegevens ook bereikbaar zijn vanaf tv’s, mediaspelers en gameconsoles zoals de Xbox 360 of de PS3. Op die manier kun je overal in huis muziek of video streamen. Back-ups kun je maken via de meegeleverde back-upsoftware, maar de LaPlug ondersteunt ook Apple Time Machine voor back-ups, net zoals hij iTunes ondersteunt voor het streamen van muziek. De LaPlug heeft in totaal vier usb-poorten. Aangesloten schijven of sticks moeten geformatteerd zijn in FAT32, NTFS, HFS of HFS+ (al dan niet ‘journaled’). De LaCie LaPlug kost 80 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content