Veel multimediakracht

Op papier ziet de Toshiba Satellite A350-12D er een erg interessante multimedialaptop uit. Een test moet uitwijzen of dat in de praktijk ook zo is.

Op papier ziet de Toshiba Satellite A350-12D er een erg interessante multimedialaptop uit. Een test moet uitwijzen of dat in de praktijk ook zo is.

Het relatief schappelijke prijskaartje van 899 euro en de erg complete uitrusting maken dat de Satellite A350-12D een interessante desktopvervangende laptopoptie is. Hij heeft een HD Ready TFT-scherm met een diagonaal van 16 inch en een resolutie van 1366 x 768 pixels (720p). De ATI Radeon HD 3650 videochip kan echter ook in Full HD weergeven op een extern scherm. Een HDMI-uitgang met ondersteuning voor 1080p is immers standaard aanwezig. Er is ook een digitale optische geluidsuitgang. Bovendien wordt de nodige dvd-decodeersoftware standaard door Toshiba meegeleverd. Deze notebook heeft dus alles in huis om als dvd-speler te dienen.

Draagbare dvd-speler Als draagbare dvd-speler staat deze Satellite ook zijn mannetje. Zo zorgt het interne geluidssysteem van Harman/Kardon en de meegeleverde virtuele surroundsoftware van Dolby Laboratories voor een verhoudingsgewijze goede geluidsbeleving. We hebben nog niet veel notebooks in handen gehad die zo goed klinken als deze Toshiba. Multimediatiptoetsen boven het toetsenbord maken het plaatje compleet. Het enige wat een beetje roet in het eten gooit is de eerder beperkte autonomie: na 1 uur en 50 minuten moet je de accu opnieuw laden.

Prestaties De Intel Core 2 Duo P8600 heeft een kloksnelheid van 2,4 GHz. Standaard krijg je 4 GB werkgeheugen, dat kan worden uitgebreid tot 8 GB. De ATI videochip heeft zelf 512 MB videogeheugen, maar kan ook nog tot 2 GB videogeheugen afsnoepen van het werkgeheugen. Qua aansluitingen kom je niets te kort. Er is zelfs een eSATA-aansluiting, die gedeeld wordt met een van de vier USB 2.0-stekers. ExpressCard, Firewire, WiFi Draft 802.11n, Bluetooth, een 1,3 megapixel webcam en zelfs een V.90 modem zijn ook van de partij. De harde schijf is met 320 GB ruim bemeten. De Toshiba Satellite A350-12D haalt 3777 PCMarks in de PCMark Vantage benchmark. In de 3D Mark 2006 grafische test haalt hij een score van 3935. De Windows Vista Experience Index (WEI) klokt af op 5,1. Dat zijn allemaal meer dan behoorlijke scores

Conclusie De nieuwe Toshiba Satellite 350-12D multimedialaptop biedt inderdaad heel wat waar voor zijn geld. Zoek je een capabele desktopvervanger die zijn mannetje staat op grafisch en multimediagebied dan kun je met deze Toshiba zeker niet veel verkeerd doen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content