Verbeterde optische beeldstabilisator

De DMC-FZ38 is de nieuwste telg in Panasonic’s FZ-reeks camera’s met een krachtige zoom en een hele reeks creatieve opties.

De DMC-FZ38 is de nieuwste telg in Panasonic’s FZ-reeks camera’s met een krachtige zoom en een hele reeks creatieve opties.

De DMC-FZ38 is een 12 megapixel camera die is uitgerust met Panasonic’s nieuwe POWER O.I.S. optische beeldstabilisator. De POWER O.I.S beeldstabilisator biedt twee keer zoveel trillingsonderdrukking als vroegere modellen, aldus Panasonic.De nieuwe Lumix camera biedt ook veel creatieve video-opnamemogelijkheden. De DMC-FZ38 heeft een aparte knop om video-opnamen te starten. Met AVCHD Lite kun je bewegende beelden opnemen in hoge definitie. De opnametijd in HD-kwaliteit is bijna verdubbeld in vergelijking met het conventionele Motion JPEG-formaat. De FZ38 beschikt ook over Dolby Digital Stereo Creator om audio in hoge kwaliteit op te nemen.Naast de video-opnamemogelijkheden van conventionele digitale camera’s is de DMC-FZ38 ook uitgerust met een Creative Movie-modus waarin de gebruiker de sluitertijd en lensopening handmatig kan instellen.De camera is uitgerust met een LEICA DC VARIO-ELMARIT-groothoeklens van 27 mm met 18x optische zoom. Op de FZ38 is de iA (Intelligent Auto) nu ook beschikbaar voor het opnemen van bewegende beelden. De FZ38 heeft een intelligent lcd-scherm van 2,7 inch met een brede kijkhoek die de zichtbaarheid verbetert tijdens het opnemen en afspelen.De gezichtsherkenningsfunctie herkent automatisch een gezicht in het frame en past de focus, de belichting, het contrast en de gelaatskleur aan. Intelligent Exposure controleert voortdurend het omgevingslicht en past de belichting aan de omstandigheden aan om overdreven lichte delen en geblokkeerde schaduwen te voorkomen. De Intelligent Scene Selector schakelt naargelang de situatie automatisch tussen de standen Normal, Portrait, Macro, Scenery en Low Light voor een optimale beeldkwaliteit. De meeste camera-instellingen werken ook bij het opnemen van bewegende beelden. Er is ook een Wind Cut-functie om het storende geluid van wind op de achtergrond grotendeels te elimineren.De Panasonic Lumix DMC-FZ38 is beschikbaar vanaf augustus voor een adviesprijs van 400 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content