Vernieuwende energiemonitor van Vlaamse start-up

Smappee is een energiemonitor die het verbruik van elektrische apparaten in real-time doorstuurt naar een gratis app op smartphone of tablet.

De Vlaamse start-up smappee lanceert een energiemonitor die een nieuwe manier biedt om je energieverbruik in kaart te brengen. Het apparaatje dien je vlakbij de meterkast te installeren. De installatie kan je mits betaling ook laten uitvoeren door een installateur van het bedrijf.


Een sensor wordt om de hoofdkabel geklemd waarna je met de smappee het exacte energieverbruik van je elektrische apparaten kan monitoren. Op de plaats waar je de smappee energiemonitor installeert, heb je een stopcontact en goede WiFi-ontvangst nodig.


De smappee sensor herkent de verschillende apparaten aan de elektrische sporen die ze nalaten. De apparaten en hun verbruik worden continu gemonitord en de gegevens worden in real-time doorgestuurd naar een gratis app die beschikbaar is voor iOS en Android toestellen.


De smappee app toont het totaalverbruik en het sluimerverbruik. Voor een meerprijs kan je ook de opbrengst van je zonnepanelen bekijken. De applicatie toont met grafieken het verbruik en de energiekosten op dagelijkse, maandelijkse of jaarlijkse basis. Met een tijdslijn kan je ook zien wanneer een toestel aan- en uitschakelt.


De smappee energiemonitor kost 169 euro. Om ook de opbrengst van je zonnepanelen te meten kost de smappee 199 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content