Verwarming regelen met smartphone of tablet

De draadloze smartphone- en tablet-thermostaat van het Franse bedrijf Netatmo is nu ook bij ons verkrijgbaar.

De Netatmo Thermostat for Smartphones is een slimme warmteregelaar in een hip design van de Franse ontwerper Philippe Starck. Volgens de fabrikant kan je met de thermostaat tot 25% besparen op je verwarmingskosten.


De slimme WiFi-thermostaat leert jouw gewoontes en past de temperatuur in huis daaraan aan. Bovendien kun je je verwarming vanop afstand regelen via je Apple- of Android-smartphone of -tablet. Via de app kun je ook statistieken opvragen over je verbruik. De app kan meerdere thermostaten tegelijk bedienen.


Op een e-inkscherm wordt de temperatuur getoond, die je kunt verhogen of verlagen door op de rand van de thermostaat te drukken. De rest regel je met de app. Het apparaat wordt bovendien geleverd met wisselbare randjes in vijf verschillende kleuren.


De Netatmo thermostaat is compatibel met de meeste installaties en kun je zelf in minder dan tien minuten installeren. Je kunt overigens op de website van Netatmo controleren of de thermostaat bij jouw installatie past. Op de website vind je ook installatievideo’s en handleidingen.


De Netatmo Thermostat app is beschikbaar voor Apple iOS (iPhones vanaf versie 4, iPads vanaf versie 2 en iPod Touch van de laatste generatie) en voor Google Android 4.0 of hoger.


De Netatmo Thermostaat werkt als een klassieke aan/uit regelaar en ondersteunt dus niet het OpenTherm-protocol dat bij moderne verwarmingsinstallaties vaak wordt gebruikt voor de communicatie tussen cv-ketel en thermostaat. Maar dat hoeft niet per se een nadeel te zijn, aan/uit werkt mogelijk even goed, afhankelijk van hoe slim de thermostaat zelf is.


Bij twijfel vraag je best toch eens na bij je cv-installateur of deze slimme thermostaat echt bruikbaar is op jouw specifieke installatie. Mogelijk moet je cv-installatie anders afgesteld worden om optimaal samen te werken met deze nieuwe thermostaat.


De Netatmo Thermostat for Smartphones kost 179 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content