Vier high-end AV-receivers van Pioneer

De Pioneer SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021 zijn vier nieuwe AV-receivers uit het hogere segment die je kan bedienen met je Apple iPod, iPad of iPhone.

De Pioneer SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 en VSX-2021 zijn vier nieuwe AV-receivers uit het hogere segment die je kan bedienen met je Apple iPod, iPad of iPhone.


De nieuwe Pioneer AV-receivers hebben allemaal de nieuwste HDMI 1.4a-aansluitingen met ondersteuning voor 3D-beeld op de hoogste resolutie en Audio Return Channel (ARC). Ze kunnen alle mainstream HD-audioformaten decoderen, inclusief DTS-HD Master Audio en DTS Neo X (SC-LX85 en SC-LX75), evenals Dolby TrueHD en Dolby ProLogic IIz. Ze zijn voorzien van Direct Energy HD-versterkers, gebaseerd op de klasse D-technologie.


Het topmodel, de SC-LX85, heeft een vermogen van 810 watt verdeeld over negen kanalen en kan tot tien settings aan, met voor elk kanaal hetzelfde vermogen. Dit model kreeg het THX Ultra 2 Plus label. Het volgende model, de SC-LX75, kan hetzelfde, maar dan met een vermogen van 720 watt. Dit model en alle andere modellen kregen het THX select 2 Plus label. Daarnaast kregen de SC-LX85 en SC-LX75 ook nog een certificaat van de bekende AIR Studios. Hun technici waren actief betrokken bij de afstemming van de AV-receivers om te garanderen dat de studio-ervaring thuis opnieuw wordt gecreëerd.


De nieuwe AV-receivers van Pioneer bieden uitgebreide ondersteuning voor Apple-technologie. Een wereldprimeur voor een AV-receiver is de volledige ondersteuning voor iPad, inclusief de mogelijkheid om de batterij op te laden via de USB-poort. Bij de SC-LX85, SC-LX75 en VSX-LX55 wordt een draadloze LAN-converter van Pioneer (AS-WL300) meegeleverd zodat je deze vesterkers eenvoudig in een Apple AirPlay-systeem kunt integreren. Bij de VSX-2021 kun je deze converter apart bijbestellen.


Met de Pioneer iControl AV2 App kunnen het volume, de bastonen, de balans en de instellingen van de AV-receivers worden bediend. Met de optionele Bluetooth-adapter AS-BT200 kun je geluid vanaf eender welk A2DP Bluetooth-enabled mobiel toestel of pc draadloos naar de versterkers streamen.


Met de gratis Air Jam App voor iPad/iPhone kunnen via Bluetooth tot vier verschillende toestellen worden aangesloten. Zodra een gebruiker met het netwerk verbonden is, kan hij nummers uit zijn muziekbibliotheek markeren om een collectieve playlist samen te stellen die op de AV-receiver kan worden afgespeeld. Op ieder aangesloten toestel kan dan de lijst worden bekeken die door alle gebruikers is toegevoegd, evenals het toestel waarop iedere song wordt afgespeeld. De Air Jam App houdt ook de playlist bij van iedere sessie op elk toestel, zodat de gebruiker ze later eventueel via de iTunes Store kan aankopen.


De nieuwe versterkers zijn gecertificeerd voor DLNA 1.5 en dus compatibel met andere DLNA-apparatuur zoals digitale muziekspelers, pc’s, netwerkschijven en televisies. Met vTuner krijgen de gebruikers toegang tot duizenden internetradiostations van over de hele wereld.


De Pioneer VSX-LX55 en VSX-2021 zijn al verkrijgbaar zijn. Op de SC-LX85 en SC-LX75 is het wachten tot september. De VSX-2021-K kost 1.099 euro, de VSX-LX55 1.399 euro, de SC-LX75 1.799 euro en de SC-LX85 ten slotte kost 2.399 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content