Vier-schijven NAS van Synology

Synology introduceert met de DiskStation DS413j een betaalbare NAS-server voor thuisgebruikers en kleine kantoren met plaats voor vier harde schijven.

Synology introduceert met de DiskStation DS413j een betaalbare NAS-server voor thuisgebruikers en kleine kantoren met plaats voor vier harde schijven. Deze NAS wordt geleverd met versie 4.1 van de onlangs vernieuwde DiskStation Station Manager (DSM) besturingssoftware.


De nieuwe DiskStation DS413j heeft een 1,6GHz Marvell Kirkwood-processor en 512 MB DDR3 geheugen. Je kunt er vier harde schijven of ssd’s in kwijt. Hoewel het stroomverbruik natuurlijk afhangt van het type harde schijven, verbruikt de NAS-server op zichzelf relatief weinig stroom: 7,68 watt wanneer de harde schijven in de slaapstand staan en 31,56 watt tijdens de werking.


De DS413j kun je ook automatisch in- en uitschakelen volgens een uitgebreid schema en ondersteunt verder Wake-on-LAN (WoL). Het intuïtieve besturingssysteem DSM kan multitasken en ondersteunt een uitgebreide waaier aan netwerk- en multimedia-opties. Zo kun je deze NAS-server inrichten als persoonlijke cloudopslagserver. Ook kun je er Linux-pakketten bij opzetten en er op die manier bijvoorbeeld een WordPress-server of een CRM-server van maken.


De Synology DiskStation DS413j NAS kost 250 euro exclusief btw.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content