Voor intensieve en handenvrije communicatie

Veel kantoren en vooral callcenters maken gebruik van headsets. De voordelen van een headset moge duidelijk zijn: je kan je handen gebruiken om je computer bedienen of iets te noteren. Wij testten twee nieuwe headsets van Jabra: de Jabra BIZ 620 DUO USB en BIZ 2400 Mono 3-in-1.

Veel kantoren en vooral callcenters maken gebruik van headsets. De voordelen van een headset moge duidelijk zijn: je kan je handen gebruiken om je computer bedienen of iets te noteren. Wij testten twee nieuwe headsets van Jabra: de Jabra BIZ 620 DUO USB en BIZ 2400 Mono 3-in-1.

GN Netcom is het bedrijf dat de Jabra headsets ontwikkelt en produceert. Het bedrijf voorziet in een ruim gamma aan draadloze headsets voor mobiele telefonie en draadloze en draadgebonden headsets voor zakelijk gebruik.

Jabra BIZ 620 USB headset De Jabra BIZ 620 USB headset is speciaal ontwikkeld voor gebruikers van Unified Communications via Microsoft Office Communicator. Het is een plug & play headset die beschikt over volledige wideband audio en noice-cancelling microfoon zodat je de headset ook in rumoerige omgevingen kan gebruiken. De Jabra BIZ 620 USB beschikt over een volledig frequentiebereik tot 6800 Hz. Dat moet zorgen voor een optimale helderheid tijdens het telefoneren. Peakstop-technologie beschermt je gehoor tegen onverwacht harde geluiden. Het design van de Jabra BIZ 620 Duo USB headset kan je met drie woorden omschrijven: eenvoudig, stijlvol en gebruiksvriendelijk. De headset is uitgevoerd in mat zwart. De hoofdband is verstelbaar zodat de headset goed zit op vrijwel ieder hoofd. De microfoon laat zich gemakkelijk in de gewenste positie buigen zodat ook die voor iedereen bruikbaar is. Halverwege het snoer heeft Jabra een in-line-bediening aangebracht. We hebben de headset getest met Windows Live Messenger. Daarmee is de headset uiteraard ook compatibel. De geluidskwaliteit was zeer goed en ook onze correspondent verstond ons goed.

Jabra BIZ 2400 Mono 3-in-1 De Jabra BIZ 2400-serie werd speciaal ontwikkeld voor callcenters en kantoren waar telefoneren een voltijdse bezigheid is en headsets dus zo goed als onverwoestbaar moeten zijn. De handgemaakte speakers van Neodymium moeten zorgen voor een maximaal frequentiebereik (300 – 3400 Hz) wat op zijn beurt weer voor een duidelijker gesprek en minder spraakverwarring moet zorgen. De 3-in-1 in de naam van de headset verwijst naar de drie mogelijke draagstijlen: oorhaak, nekband, hoofdband. GN Netcom levert netjes alle accessoires mee die je nodig hebt om te veranderen van draagstijl. De headset weegt ongeveer 52 gram. Dat is zeer licht en dus zeer comfortabel. De geluidskwaliteit was ook bij deze headset zeer goed en ook onze correspondent verstond ons goed.

Conclusie De Jabra BIZ 620 USB headset is erg eenvoudig te installeren en zit aangenaam op je hoofd. De schappelijke prijs (69 euro) en de gebruiksvriendelijkheid maken van deze headset een aanrader. De Jabra Biz 2400 Mono 3-in-1 headset is een prima headset voor gebruik in zakelijke, rumoerige omgevingen. Goedkoop is de Biz 2400 Mono 3-in-1 headset niet (161 euro), maar wel erg degelijk.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content