Voor zakelijke gebruikers en multimediafanaten

Met een smartphone kun je niet alleen bellen en sms’en, maar ook surfen, e-mailen en allerlei kantoortaken uitvoeren. Ook multimediafuncties behoren tot de uitrusting. De Samsung Omnia SGH-i900 biedt het allemaal in een compact en strak vormgegeven model.

Met een smartphone kun je niet alleen bellen en sms’en, maar ook surfen, e-mailen en allerlei kantoortaken uitvoeren. Ook multimediafuncties behoren tot de uitrusting. De Samsung Omnia SGH-i900 biedt het allemaal in een compact en strak vormgegeven model.

Sommige gebruikers geven de voorkeur aan een alles-in-één-gsm. Eigenlijk kun je toestellen als de Samsung Omnia rustig pocketpc’s noemen. De smartphone draait Windows Mobile 6.1 Professional en is daarmee ook inzetbaar voor synchronisatie met Outlook. De Omnia heeft een zeer modern en glanzend, zwart uitzicht. Op de voorkant zijn slechts drie toetsen aangebracht. Helemaal rechts bovenaan zie je ook een kleine, secundaire camera. Video-telefonie is dus mogelijk met dit toestel. Zakenmensen hebben met dit toestel een hele resem aan verbindingsmogelijkheden. Naast Bluetooth 2.0, beschikt het toestel ook nog over gprs, wifi en hsdpa en heb je dus mogelijkheden genoeg om te surfen op internet, te e-mailen enzovoort. De twee browsers van dienst zijn: Internet Explorer en Opera Mobile.

TouchWiz Het bureaublad beschikt, net als Windows Vista, over een ‘widget-balk’, waarop je snelkoppelingen kan vinden voor onder andere de Opera-browser, spelletjes enzovoorts. Je sleept eenvoudig het gewenste widget uit de balk zodat je het kan gebruiken. Deze gepatenteerde gebruikersinterface werkt zeer vlot. Zo kan je een snelmenu openen en via dat menu de meeste functies van het toestel bedienen. Als je een item ‘aanklikt’ krijg je dankzij ‘Haptic Feedback’ een korte trilling ter bevestiging. Het trackpad is ook als touchpad te gebruiken. Mits je de juiste instellingen kiest, krijg je een muisaanwijzer te zien op je scherm die je kan bedienen met het trackpad. Invoeren van gegevens kan je doen via het virtueel Qwerty toetsenbord. Je kan het toetsenbord bedienen met je vingers of met de bijgeleverde stylus.

Mediaspeler Je hebt een hele mediaspeler bij je wanneer je met de Omnia op stap gaat. Er is keuze tussen de standaard Windows Media Player of de Touch Player om audio of video af te spelen. Welke van de twee je best gebruikt, hangt af van je persoonlijke smaak. Ook een radio mocht kennelijk niet ontbreken volgens Samsung. We begrijpen wel niet waarom de fabrikant heeft gekozen voor een aparte volumeregeling voor de radio (via software). Men had immers net zo goed de knoppen op de zijkant van het toestel kunnen gebruiken. De Omnia heeft een ingebouwde 5 megapixel camera. De foto’s vallen op het eerste zicht zeer goed mee, maar wanneer je ze meer in detail gaat bekijken, zie je toch dat de kleuren een beetje flets zijn en dat er wat ruisvorming zichtbaar is.

Conclusie De Samsung Omnia is een zeer complete en gebruiksvriendelijke mobiele telefoon die niet alleen voor zakelijk gebruik geschikt is, maar ook voor multimediafanaten perfect dienst kan doen. De TouchWiz gebruikersinterface en Haptic Feedback zorgen ervoor dat het toestel zeer gebruiksvriendelijk is. Alleen de adviesprijs van 699 euro ligt wat aan de hoge kant, maar hoe dan ook een aanrader.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content