Vrij goedkope en functierijke SIP-tafeltelefoon

Siemens heeft al een tijdje een erg populaire serie Gigaset telefoontoestellen op de markt: zowel voor landlijnen, DECT als combinaties hiervan met Skype of SIP. De Gigaset DE380 IP R is een SIP-tafeltelefoon.

Siemens heeft al een tijdje een erg populaire serie Gigaset telefoontoestellen op de markt: zowel voor landlijnen, DECT als combinaties hiervan met Skype of SIP. De Gigaset DE380 IP R is een SIP-tafeltelefoon.

Siemens koos voor een sober uiterlijk voor de DE380. Het toestel is in antraciet uitgevoerd met een zilverkleurig hellend lcd-scherm. Dat laatste is zwart-wit en heeft twee regels. Het is niet verlicht. De telefoon heeft een eigen voeding: daarvoor zit er een voedingsadapter bij. De hoorn is afkoppelbaar en achteraan bevinden zich vier aansluitingen. De belangrijkste is de netwerkaansluiting. Vlak daarnaast is een tweede netwerkaansluiting die standaard afgedekt is en dient als doorlus voor je pc. Je kunt de netwerkaansluiting van je pc in de DE380 pluggen en dan een netwerkkabel vanuit de DE380 naar je pc leiden. Dan hoef je geen nieuwe netwerkkabel vanaf de switch te trekken.

Functionaliteit Voor een vrij goedkope SIP-telefoon biedt de DE380 een ronduit indrukwekkende functionaliteit. Naast de mogelijkheid voor handenvrij bellen en de min of meer standaard te verwachten snelkiestoetsen biedt de telefoon nog conferentiegesprekken, een wachtstand, lijnomschakeling en oproepdoorschakeling. Siemens maakt gebruik van HDSP-technologie (‘High Definition Sound Performance’ of hoge-definitiegeluidsprestatie) om met een andere SIP-telefoon die ook HDSP ondersteunt een kristalheldere spraak te laten horen. De DE380 heeft een ingebouwd telefoonboek of -register met ruimte voor 200 nummers. Het display met twee regels gebruikt pictogrammen en geeft de gemiste oproepen weer met vermelding van datum en tijdstip.

Beheer Je kunt natuurlijk alles bekijken en instellen via het ingebouwde menu van de telefoon. In de praktijk is het echter makkelijker om gewoon naar het ip-adres van de telefoon te surfen en gebruik te maken van de ingebouwde webserver. Die biedt je een configuratiewizard en een beheerinterface met tabbladen. Er zijn erg veel instellingen mogelijk voor het VoIP-gedeelte, maar ook voor de telefoon zelf. De wizard is gebruiksvriendelijk, maar de eigenlijke beheerinterface veronderstelt toch wel wat kennis over netwerken en VoIP-telefonie.

Conclusie Dit is een erg functierijke SIP-tafeltelefoon van Siemens die ook nog erg prettig geprijsd is. We kunnen deze Gigaset DE380 IP R warm aanbevelen als je op zoek bent naar een SIP-tafeltelefoon.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content