Waterbestendige camera voor het hele gezin

De Nikon Coolpix S30 is een compactcamera ontwikkeld voor jong en oud. Hij is niet alleen waterdicht en schokbestendig, hij heeft ook grote knoppen en simpele menu’s.

De Nikon Coolpix S30 is een compactcamera ontwikkeld voor jong en oud. Hij is niet alleen waterdicht en schokbestendig, hij heeft ook grote knoppen en simpele menu’s.


De nieuwe Coolpix camera is uitgerust met een 10 megapixel CCD-sensor, een Expeed C2 beeldprocessor en een Nikkor-objectief met 3x optische zoom. Het hoge resolutie LCD-scherm meet 6,7 cm (2,7 inch). De Coolpix S30 heeft een stevige body die is ontworpen om ook in kleine handen te passen. De camera is waterdicht tot een diepte van drie meter en hij zou een val van 80 centimeter hoogte overleven.


De S30 kan naast foto’s ook video-opnames maken in 720p-kwaliteit. De camera heeft een symetrisch ontwerp met bovenaan de body aan beide kanten een grote ontspanknop, een voor foto’s en een voor filmpjes. Voor opnamen in verschillende situaties biedt de camera tien scèneprogramma’s. Het interne geheugen heeft een capaciteit van circa 47 MB en de S30 kan overweg met SD, SDHC en SDXC geheugenkaarten. Ook heeft hij een usb-aansluiting.


Het menu heeft grote pictogrammen en de bedieningsfuncties zijn eenvoudig gehouden. De S30 werkt met twee AA-batterijen en schakelt zichzelf automatisch uit na drie minuten van inactiviteit. Nikon biedt ook de mogelijkheid om een back-up van je foto’s te maken met my Picturetown, de gratis online opslag- en uitwisseldienst voor digitale foto’s. Je krijgt 2 GB aan opslagruimte.


De Nikon Coolpix S30 is vanaf eind maart 2012 te koop in de kleuren wit, zwart, roze en blauw voor een adviesprijs van 99 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content