Waterdichte Android smartphone van Sony

Sony Xperia M2 Aqua © Sony

Sony introducdeert een waterdichte versie van zijn ‘midrange’ (betaalbare) Xperia M2 Android ‘KitKat’ 4G-smartphone. De M2 Aqua heeft een extra stevige batterij voor een lange levensduur.

De Sony Xperia M2 Aqua voldoet volgens de fabrikant als eerste middensegment-smartphone aan de IP65/68 norm voor stof- en waterdichtheid. Deze gsm kan daardoor maximaal 30 minuten in anderhalve meter water liggen.

Het 4,8-inch ips-aanraakscherm van de Xperia M2 Aqua heeft een resolutie van 540 x 960 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 229 ppi. Het krasbestendige scherm ondersteunt maximaal vier gelijktijdige aanrakingen.

De M2 Aqua heeft 1 GB werkgeheugen en een redelijk krachtige quad-core Snapdragon 400 cpu met een kloksnelheid van 1,2 GHz. Het opslaggeheugen is wel beperkt ot 8 GB, maar dit kun je aanvullen met een apart aan te schaffen geheugenkaartje van maximaal 32 GB.

Opvallend is de krachtige 2300 mAh accu. Volgens Sony is dat de hoogste capaciteit van alle smartphones in het middensegment. De standby-tijd bedraagt 641 uur en de gesprekstijd loopt op tot ruim 12 uur bij 3G-verbindingen. De M2 Aqua kan tot 37 uur muziek afspelen voor de accu helemaal leeg is.

De 8 megapixel camera op de achterzijde wordt aangedreven door een Sony Exmor RS mobiele beeldsensor en biedt mogelijkheden zoals HDR-beelden, SteadyShot en een speciale sluitertoets waarmee je ook onder water eenvoudig foto’s kunt maken.

De Sony Xperia M2 Aqua is vanaf eind september verkrijgbaar in wit of zwart. Een officiële prijs werd nog niet aangekondigd, maar de M2 Aqua zal bij zijn introductie iets duurder zijn dan de M2 die momenteel rond de 249 euro kost.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content