Waterdichte compactcamera’s van Ricoh

Ricoh introduceert een waterdichte compacte digitale camera waarmee je tot op veertien meter diepte kunt fotograferen en filmen. Er is ook een gps-versie met een druksensor en digitaal kompas.

Ricoh, dat de merknaam Pentax opgeeft en zijn camera’s voortaan onder de eigen merknaam verkoopt, lanceert de WG-4 en WG-4 GPS. De compacte camera’s zijn bestand tegen water tot op een diepte van veertien meter gedurende twee uur volgens de IPX8 of JIS Class 8 specificaties.


Deze compacte digitale camera’s kunnen ook tegen schokken (tot 100 kgf), overleven een val tot twee meter hoogte volgens de MIL-standaard 810F, zijn bestand tegen stof volgens IPX6 of JIS Class 6 en hebben geen moeite met temperaturen van -10°C.


De langs achteren verlichte 16 megapixel cmos-sensor is speciaal ontworpen om foto’s met weinig ruis te maken in slechte lichtomstandigheden (tot ISO 6400 equivalent). Dankzij deze speciale sensor en bijkomende software-ingrepen maakt de WG-4 volgens Ricoh in alle omstandigheden heldere en scherpe hoge-resolutie beelden.


Een dubbel antitrilsysteem bestaande uit een analoog en een digitaal “shake reduction” mechanisme compenseert voor bewegingsonscherpte wanneer je slecht verlichte objecten fotografeert of filmt in Full HD resolutie (1920 x 1080 pixels in 16:9 beeldverhouding aan 30 fps in H.264-formaat).


Rond de optische 4,5mm tot 18mm zoomlens (35mm-equivalent van 25mm tot ca. 100mm) met een maximale opening van F2.0 bevinden zich zes macroleds die zorgen voor een uniforme verlichting van dichtbij gefotografeerde objecten. De Ricoh WG-4 heeft een speciale “Digital Microscope”-stand om zeer kleine voorwerpen te fotograferen. In deze stand is de resolutie beperkt tot 2 megaxpixel met een 16:9 beeldverhouding. Een ingebouwde waterpas helpt je om beelden correct te positioneren.


De WG-serie heeft een zeer grote 3-inch kleuren lcd-monitor met een 16:9 beeldverhouding die ongeveer 460.000 pixels weergeeft en een kijkhoek heeft van 170 graden. Een speciale antireflectielaag zorgt voor heldere en duidelijke beelden, zelfs bij sterk zonlicht.


De WG-4 GPS heeft een gesofisticeerde gps-module die ook onderwater werkt en geholpen wordt door een druksensor en een digitaal kompas. Een bijkomend display op de voorkant geeft de tijd en de gps-gegevens voortdurend weer.


De WG-serie wordt geleverd met een speciale riem om de camera aan een rugzak te bevestigen. Deze camera’s zijn ook compatibel met Eye-Fi wlan sd-geheugenkaartjes.


Optioneel kun je bij Ricoh nog terecht voor een cameracase met riem, een “protector jacket” om de camera’s tegen krassen en vuil te beschermen, een breedhoeklensadapter voor de apart verkrijgbare Ricoh DW-5 Wide Conversion Lens (22mm equivalent), een bevestigingssysteem om de camera aan een voorwerp zoals een helm of een kano te hangen, een bevestigingssysteem voor een fietsstuur en een drijfriem om verlies van de camera in water te vermijden.


De Ricoh WG-4 heeft een adviesprijs van 279 euro, terwijl de adviesprijs van de WG-4 GPS 329 euro bedraagt. De camera’s liggen in maart in de winkel.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content