Werkstations voor VR en machine learning

HP Z8 Z6 en Z4 G4 Workstations © HP

HP introduceert het naar eigen zeggen krachtigste werkstation ter wereld. Het Z8 G4 Workstation is gericht op virtuele realiteit, machine learning en grafisch ontwerp.

HP lanceert drie nieuwe werkstations: Z8 G4, Z6 G4 en Z4 G4, opvolgers van de HP Z840, Z640 en Z440 werkstations.

De twee eerste modellen zijn al verkrijgbaar, het laatste model volgt in december. Deze nieuwe generatie werkstations is volledig opnieuw ontworpen en voorzien van de nieuwste pc-technologieën.

Deze krachtige computers draaien niet alleen Windows 10, maar werken ook nog perfect met Windows 7 zodat workflows waarin legacy-software een belangrijke rol speelt voortgezet kunnen worden.

Standaard zijn dubbele gigabit-ethernetpoorten aanwezig. Optioneel kan Thunderbolt 3 worden toegevoegd. Elk model is voorzien van een modulaire input/output-aansluiting aan de voorzijde met ondersteuning voor USB 3.1 G2 Type C-poorten.

De Z8 G4 en Z6 G4 kunnen geconfigureerd worden met dubbele cpu’s en dual 10 GbE-netwerkmodules zonder dat daar een PCIe-aansluiting voor opgeofferd hoeft te worden.

De Z8 G4 is volgens HP het krachtigste werkstation op aarde. Gebruikers kunnen maximaal 56 processorkernen via dubbele 28-core Intel Xeon Scalable Platinum cpu’s, tot 3 TB ram, tot 48 TB storage en tot drie Nvidia Quadro P6000-gpu’s inzetten om bijvoorbeeld in real-time 8K video te bewerken. Dit werkstation biedt drie maal zo veel capaciteit als zijn voorganger en is gecertificeerd voor de meest veeleisende softwarepakketten zoals ANSYS en After Effects.

De Z6 G4 is iets kleiner dan de massieve Z8 G4, maar wel bijna even krachtig dankzij dezelfde cpu-opties, tot 384 GB ram en tot 22 TB storage.

De kleinere Z4 G4, HP’s meest populaire werkstation, volgt in december met Intel’s nieuwe Xeon W-series cpu’s (een krachtige variant van de Core i9). De Z4 G4 zal tot 18 cpu-kernen ondersteunen, tot 256 GB ram en tot 22 TB opslagruimte. Aan de grafische kant kun je er een paar Nvidia Quadro P4000-kaarten in kwijt.

Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar in de VS start de HP Z8 G4 aan 2.439 dollar, de Z6 G4 aan 1.919 dollar en de Z4 G4 aan 1.239 dollar.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content