Wifi-toegangspunt optimaliseert draadloos netwerk

Lancom L-330agn © Lancom

Lancom introduceert een professioneel Wireless-AGN wifi-toegangspunt met automatische optimalisatie van het draadloze netwerk.

Het Lancom L-330agn dual Wireless access point heeft twee IEEE 802.11agn dual-band radiomodules en vier MIMO-antennes die in de behuizing zijn verwerkt. De status-leds kunnen worden uitgeschakeld. Dit draadloze toegangspunt heeft een elegant, wit design en past dus ook in moderne interieurs van bijvoorbeeld hotels, restaurants, universiteiten en bibliotheken.

Dankzij Lancoms Active Radio Control (ARC) wordt het radioveld geoptimaliseerd voor betere draadloze prestaties en dekking. ARC spoort WLAN-interferentiebronnen op met met spectrale scanning en toont dit grafisch in de beheerinterface om problemen op te lossen.

Met Adaptive Noise Immunity blokkeert het access point interferentie en richt zich uitsluitend op de draadloze clients met voldoende signaalsterkte. De Band Steering-functie leidt WLAN-clients automatisch weg van de vaak overbezette 2.4 GHz-frequentie naar de krachtiger 5 GHz-frequentie.

Verschillende access points kunnen worden beheerd met een Lancom WLAN-controller. Dan is Client Steering beschikbaar. Deze optimalisatietechniek koppelt individuele clients aan het best beschikbare access point. Met RF Optimization profiteren WLAN-clients in Controller-beheerde netwerken van betere doorvoer dankzij gereduceerde kanaaloverlap.

De Lancom L-330agn kan optioneel voorzien worden van een PoE (Power over Ethernet) module. Ook is een wandmontagekit verkrijgbaar. Het apparaat heeft twee Ethernet-aansluitingen: een Fast Ethernet WAN-poort en een Gigabit Ethernet LAN-interface.

Het Lancom L-330agn dual draadloos toegangspunt kost 664 euro. De PoE module kost 89,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content