Windows-mobieltje met ingebouwde TomTom NAVIGATOR 6

De bedoeling van HTC was om met de P3470 een betaalbare Windows-smartphone op de markt te brengen. Wat heet betaalbaar?

De bedoeling van HTC was om met de P3470 een betaalbare Windows-smartphone op de markt te brengen. Wat heet betaalbaar?

De pikzwarte HTC P3470 smartphone weegt nauwelijks 120 gram en is, voor een Windows Mobile-mobieltje, erg compact en plat (1,57 cm). Toch heeft het aanraakgevoelige scherm een voor dit soort smartphones ‘normale’ diagonaal van 2,8-inch, met een kwart-VGA (QVGA) resolutie van 240 x 320 pixels. Het scherm kan zowel staand als liggend worden gebruikt. Het scherm is erg helder, de kleuren zijn gestoken (al zijn het er maar 65.535) en de menu’s zijn goed leesbaar, ook al doordat je met een simpele menu-opdracht naar keuze de menu’s of de letters groter kunt maken. In volle zon laat het scherm het echter wat afweten en is het soms moeilijk de informatie op het scherm te lezen. Vooral bij het navigeren kan dat lastig zijn.

Navigeren De HTC P3470 heeft een ingebouwde SiRFstarIII GSC3LTi gps-module (met optionele externe antenne). De smartphone wordt geleverd met TomTom NAVIGATOR 6 navigatiesoftware en Benelux-kaarten op een 1 GB MicroSD-kaartje. Als je vooral geïnteresseerd bent in het navigatiegedeelte dan koop je wat ons betreft beter een aparte TomTom-eenheid; voor hetzelfde of zelfs minder geld kun je dan Europese kaarten en zelfs TMC-verkeersinformatie kopen. De werking van de software is overigens wel krek hetzelfde als op de losse TomTom-navigatiecomputers.

Bediening Je kunt de HTC P3470 gedeeltelijk met vingerbewegingen bedienen (‘TouchFLO’). Zo kun je gegevens die niet helemaal op je scherm passen (bv. van een website of een lijst) horizontaal of verticaal met je vingers verschuiven. Ook zijn de meeste pictogrammen groot genoeg voor bediening met je vingers. Op die manier zul je de overigens erg kleine stylus niet zo vaak nodig hebben. Om gegevens in te typen kun je het HTC Touch-toetsenbord gebruiken. Dat bevat twintig gemakkelijk aan te raken toetsen.

Conclusie We zijn redelijk positief over de HTC P3470, al vinden we het wel jammer dat HTC voor deze prijs toch niet ook WiFi kon voorzien. Ook het ontbreken van 3G zal voor sommigen een minpunt zijn, al betekent dit wel dat de accu verhoudingsgewijs wat langer meegaat. Maar voor de rest is dit een vrij compleet uitgerust, mooi ogend, compact en redelijk snel werkend Windows Mobile-mobieltje. De prijs is laag voor een Windows Mobile-smartphone, maar eigenlijk toch te hoog voor het uitrustingsniveau als je de vergelijking maakt met Symbian-smartphones.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content