Windows Mobile smartphone van Palm

Palm kondigt een nieuwe smartphone aan gebaseerd op het Windows Mobile platform en met high-speed UMTS/HSDPA netwerktoepassingen.

Palm kondigt een nieuwe smartphone aan gebaseerd op het Windows Mobile platform en met high-speed UMTS/HSDPA netwerktoepassingen.

De Treo Pro heeft Palm Sneltoetsen die aan Windows Mobile 6.1 Professional zijn toegevoegd. Bladeren door menu’s is niet nodig om gebruik te maken van Wi-Fi, agenda, e-mail, internet. Het Windows Mobile 6.1 platform biedt gebruikers functies waarmee hij/zij reeds vertrouwd is, zoals de internet explorer en de office programma’s. De nieuwe smartphone van Palm biedt high-speed UMTS/HSDPA netwerktoepassingen, Wi-Fi- (verbinding tegen 802.11 b/g) en GPS-mogelijkheden. De Treo Pro meet 60 (b) x 114 (l) x 13,5 (d) mm en weegt 133 gram. De smartphone heeft een 320 x 320 transflectief TFT-kleurenaanraakscherm en een volledig qwerty toetsenbord. Het uitzetten van geluid en het nakijken van mail en kalender kunnen dankzij een druk op de knop. Ook een 2 megapixel camera behoort tot de uitrusting. De Treo Pro biedt 256 MB intern geheugen (100 MB aan beschikbaar opslaggeheugen) en 128 MB RAM. Geheugenuitbreiding is mogelijk met microSDHC-kaarten (maximaal 32 GB wordt ondersteund). Het toestel heeft een verwisselbare batterij die vijf uur gesprekstijd geeft en maximaal 250 uur stand-bytijd. De Palm Treo Pro is vanaf medio september 2008 verkrijgbaar. De adviesprijs bedraagt 499 euro.

Peter Schildermans Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content