Windows-software voor een beter energiebeheer

iolo System Mechanic 14 © iolo

De nieuwste versie van de bekende pc-optimalisatiesoftware System Mechanic bevat PowerSense-technologie die het standaard energiebeheerschema van Windows verbetert.

iolo technologies brengt versie 14 uit van System Mechanic. Deze pc-optimalisatiesoftware, die al sinds 1988 bestaat, voegt een PowerSense-functie toe aan de LiveBoost-mogelijkheden van System Mechanic. LiveBoost analyseert de werking van Windows en past die constant aan voor een optimale functionering van de computer. Door de toevoeging van PowerSense wordt voortaan ook het energiebeheer van je pc constant aangepast aan de taken die je uitvoert.

PowerSense heeft twee verschillende standen. In de “Ultra Performance”-modus wordt de volle kracht van alle processorkernen of “cores” op de actieve sessie gericht. Niet-essentiële achtergrondprogramma’s worden uitgeschakeld.

In de “Endurance”-modus wordt het energiegebruik verminderd door niet-kritieke processorkernen uit te schakelen Dit gebeurt tijdens activiteiten die niet intensief zijn voor de processor, zoals schrijven, lezen of surfen op het web. Op die manier kun je langer mobiel met je laptop werken.

System Mechanic 14 wordt automatisch en zonder kosten beschikbaar gesteld aan alle gebruikers met een actieve licentie. Een nieuwe versie van System Mechanic Pro kost 69,95 euro. De standaard versie kost 39,95 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content