Xiaomi en Samsung zorgen voor pimpmogelijkheden via NFC

© Xiaomi
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Smartphones en slimme horloges zijn meer dan ooit ook fashion statements. Op MWC 2024 toonden onder meer Xiaomi en Samsung een paar originele mogelijkheden om je gadgets verregaand te personaliseren, met behulp van de NFC-technologie.

Het Chinese Xiaomi onthulde op de telecombeurs in Barcelona niet minder dan drie wearables. Het middelste model, de Watch S3, biedt een bijzondere feature om het gadget te pimpen. De ring rond de wijzerplaat, de zogeheten bezel, laat zich in een handomdraai vervangen door een exemplaar met een andere kleur en look.

Automatische herkenning

Xiaomi verkoopt de ringen in een setje van vier. Wat deze verwisselbare bezels echt speciaal maakt is dat ze, zodra je ze ‘monteert’, meteen ook de wijzerplaat van het klokje een matchend uiterlijk geven.

Dat het uurwerk de nieuwe ring automatisch herkent, is te danken aan de NFC-technologie (Near Field Communication) in de componenten – dezelfde technologie die je ook gebruikt om contactloos te betalen met je smartphone of -watch. Vervolgens kan je het uurwerk nog verder personaliseren met andere verwisselbare bandjes die, dat spreekt voor zich, qua kleur helemaal aansluiten bij je favoriete bezel en watchface. De prijs van de accessoires zijn nog niet bekend, de Watch S3 zelf heeft een richtprijs van 149,99 euro.

Keith Haring

Een vergelijkbaar pimpsnufje zagen we op de stand van Samsung, in de vorm van flinterdunne back-covers voor de nieuwe Samsung Galaxy S24. De Flipsuit Cards die je magnetisch op de achterkant van de telefoon bevestigt, zijn bedrukt met allerlei motieven, waaronder werk van Keith Haring. Zodra je een van deze plaatjes op de smartphone ‘plakt’, krijg je op het scherm een bijpassende achtergrond te zien.

Een Flipsuit Card voor de Samsung Galaxy S24 heeft een richtprijs van 14,99 euro. De plaatjes zijn ook verkrijgbaar in combinatie met een bumper (beschermende rand), zodat ze niet beschadigen wanneer je de telefoon op zijn ‘rug’ weglegt. Voor een Card en zo’n Flipsuit Cover betaal je 44,99 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content