Zakelijke laptops met Quad SSD

De twee nieuwe modellen in de VAIO Z-serie van Sony zijn uitgerust met de nieuwe Intel Core i7 processor en Nvidia grafische kaart.

De twee nieuwe modellen in de VAIO Z-serie van Sony zijn uitgerust met de nieuwe Intel Core i7 processor en Nvidia grafische kaart.

De VAIO VPCZ11Z9E en VAIO VPCZ11X9E hebben een behuizing van carbon en aluminium. De laptops zijn uitgerust met Quad solid state drives (SSD) in RAID 0 zodat je gegevens parallel kan schrijven op vier verschillende SSD’s. Volgens Sony kan de laptop daardoor bestanden 6,2 keer sneller overzetten in vergelijking met bijvoorbeeld een conventionele harde schijf met 5400-rpm. Naast de nieuwe Intel Core i7 processor is de Z-serie uitgerust met een Nvidia GeForce GT330M grafische chipset met 1GB GDDR3 VRA. Het nieuwe dynamische ‘Hybrid Graphics System’ optimaliseert de prestaties op basis van de gebruikte toepassingen. Er is ook een AUTO-modus die automatisch schakelt tussen de ideale systeemvoorwaarden op gebied van snelheid of batterijduur. De nieuwe VAIO Z-serie laptops hebben ook een lichtsensor die de schermverlichting automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Een slimme scherm-uit-knop laat toe de schermverlichting snel uit te zetten als ze niet nodig is tijdens het werken. De laptops hebben een op het frontpaneel gemonteerde Hulp-toets, die toegang geeft tot VAIO Care. Dit programma helpt bij het opsporen en oplossen van eventuele problemen. VAIO Care helpt ook bij het herstellen van gegevens als de laptop niet opstart. De VAIO VPCZ11Z9E heeft een Core i7-620M processor, een 2.66 GHz chip met een mogelijke upgrade tot 3.33 GHz, 6 GB DDR3 SDRAM en de Quad SSD heeft 256 GB oplagvermogen. Het scherm is een 13.1-inch 16:9 VAIO Display Premium met LED backlight en een 1920 x 1080 resolutie. De X9E heeft Core i7-520M processor, een 2.4 GHz chip met een mogelijke upgrade tot 2.93 GHz en 4 GB DDR3 SDRAM met 128 GB Quad SSD. Het 13.1-inch scherm heeft een 1600 x 900 resolutie. Met ‘VAIO by You’ kun je VAIO laptops ook naar eigen voorkeur samenstellen via Sony Style, de webwinkel van Sony, of per telefoon. De nieuwe VAIO Z-serie wordt geleverd met Windows 7 Professional (64-bits) en is verkrijgbaar vanaf maart 2010 voor een adviesprijs vanaf 1.900 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content