Zakelijke smartphone en entertainmenttoestel

Nokia kondigt twee smarpthones aan die de nieuwste versie (codenaam Anna) van het Symbian besturingssysteem benutten.

Nokia kondigt twee smartphones aan die de nieuwste versie (codenaam Anna) van het Symbian besturingssysteem benutten.


De Nokia E6 is een nieuw zakelijk model, terwijl de Nokia X7 een smartphone is met focus op entertainment. Beide gebruiken de nieuwste update van Symbian, die naast nieuwe pictogrammen ook een verbeterde gebruiksvriendelijkheid biedt met eenvoudigere tekstinvoer, een snellere browser en een vernieuwde versie van Ovi Kaarten.


De Nokia E6 is een snoepreepmodel en een vervolg op de Nokia E71 en E72. Het is een gladde, zakelijke smartphone in een roestvrij stalen behuizing met een volledig QWERTY-toetsenbord en een 2,6-inch capacitief touchscherm met een resolution van 640 x 480 pixels. De E6 ondersteunt Microsoft messaging, inclusief toegang tot Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile en Microsoft SharePoint.


De Nokia X7 is een smartphone met de focus op entertainment. De X7 heeft een groot 4-inch capacitief touchscherm (360 x 640 pixels) en een 8 megapixel camera voor het maken van foto’s en HD-video’s (720p@25fps). Nokia heeft de populaire HD-spellen ‘Galaxy on Fire HD’ en ‘Asphalt 5’ al geïnstalleerd op de Nokia X7.


De Nokia E6 zal eind juni in de Benelux beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 439 euro. De Nokia X7 zal een adviesprijs hebben van 479 euro. Wanneer hij in de Benelux te koop zal zijn, is nog niet bekend.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content