Zeeën van mogelijkheden

Samsung introduceert met de Wave (S8500) de eerste smartphone die draait op Bada, het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant.

Samsung introduceert met de Wave (S8500) de eerste smartphone die draait op Bada, het nieuwe besturingssysteem van de fabrikant.

Het woord Bada betekent ‘oceaan’ in het Koreaans. Samsung koos deze naam voor het nieuwe open mobiele besturingssysteem om duidelijk te maken dat het ‘zeeën’ van mogelijkheden biedt doordat diverse ontwikkelaars hun applicaties op Samsung smartphones kunnen installeren. Bada heeft een gevoelige bewegingssensor en ondersteunt vibratiecontrole en gezichtsherkenning. Ook ondersteunt het platform van Samsung toepassingen die op sensoren zijn gebaseerd en die reageren op temperatuurverschillen, beweging en activiteit. Met deze sensoren kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld interactieve toepassingen maken, die je dan kan downloaden van Samsung Apps. De Samsung Wave (S8500) is de eerste smartphone die gebruik maakt van het open mobiele platform. Deze multimediasmartphone is ook uitgerust met een 3,3-inch Full Touch Super Amoled scherm. Volgens Samsung biedt dit scherm een helderder en scherper beeld en reflecteert het minder. Het beeldscherm heeft een WVGA-resolutie (800 x 480 pixels). De Samsung Wave meet 118 x 56 x 10.9 mm. Om applicaties vlot te kunnen draaien is de Wave uitgerust met een high-speed CPU van 1 GHz. Met de TouchWiz 3.0-interface kun je het startscherm en de menu’s van de smartphone inrichten naar eigen voorkeur. Volgens Samsung kun je met de nieuwe versie van TouchWiz sneller door je toestel navigeren met minder handelingen. Via Quick Panel heb je direct toegang tot applicaties. De Wave heeft een 5 megapixel camera met LED Flash en Touch AF. De smartphone kan video opnemen in HD (720 p). Ook is er ondersteuning voor DivX- en Xvid-formaten en 5.1 surround sound. Samsung integreert ook Bluetooth 3.0 en WiFi 802.11n in deze telefoon. De Samsung Wave (S8500) zal vanaf april 2010 te koop zijn. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content