Zeer platte LCD-tv’s

Voor haar Aquos XS1E-serie LCD-tv’s gebruikte Sharp nieuw ontwikkelde LCD-schermen waardoor een ultraplat ontwerp mogelijk werd.

Voor haar Aquos XS1E-serie LCD-tv’s gebruikte Sharp nieuw ontwikkelde LCD-schermen waardoor een ultraplat ontwerp mogelijk werd.

De Aquos XS1E-serie LCD-tv’s van Sharp bestaat momenteel uit een 65- en 52-inch model. Het platste gedeelte van deze tv’s is slechts 2,28 cm dik. De Aquos XS1E-serie is ook uitgerust met een plat luidsprekersysteem, waarvoor Sharp samenwerkte met Pioneer. Zowel de Aquos LC-65XS1E (65-inch) als de LC-52XS1E (52-inch) zijn Full HD tv’s met een resolutie van 1.920 x 1.080 beeldpunten. De LCD-tv’s zijn uitgerust met een nieuw RGB-LED-backlight en bieden een contrastratio van meer dan 1.000.000:1. Tevens verbetert een kleurengamma van EBU (European Broadcasting Union) de kleurenproductie bij donkere scènes aanzienlijk en produceren de Aquos tv’s een helderdere, levendigere reeks kleuren. Om het milieu te sparen gebruikte Sharp energiebesparende technologieën in de XS1E-serie. Zo beschikken de tv’s over Optical Picture Control (OPC), een nieuw systeem dat zorgt voor verlaging van het stroomverbruik tijdens het gebruik door aanpassing van de schermhelderheid aan de helderheidniveaus op de plaats van gebruik.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content