Zo bescherm je je Android-toestel tegen verlies of diefstal

Kaspersky Phound! app © Kaspersky

Kaspersky lanceert met Phound! een gratis anti-diefstalapp voor Android-smartphones en -tablets. Phound! helpt een vermist Android-apparaat snel op te sporen en houdt alle waardevolle informatie veilig opgeslagen.

De gratis anti-diefstalapp van Kaspersky bewaakt je mobiele apparaten en persoonlijke gegevens die je er hebt opgeslagen. Phound!, dat is afgeleid van de Engelse woorden Phone en Hound, werkt samen met het My Kaspersky-portal op het internet, dat ook gebruikt wordt door de commerciële beveiligingssoftware van Kaspersky Lab, zoals Kaspersky Internet Security voor Android en Kaspersky Password Manager voor iOS en Android.

Raakt je Android-apparaat verloren of wordt het gestolen, dan kun je het via het portaal blokkeren, of proberen het op te sporen. Via gps, gsm of wifi wordt regelmatig de positie van het toestel bijgewerkt en in het portaal op een kaart getoond.

Om het zoeken naar het apparaat te vereenvoudigen kunnen gebruikers ook foto’s nemen met de frontcamera of een bericht laten verschijnen op het scherm van het apparaat. Ook kun je de alarmfunctie inschakelen. De smartphone of tablet produceert dan een hard geluid tot de eigenaar een geheime code invoert.

Vind je het apparaat niet terug, dan kun je als laatste redmiddel alle persoonlijke gegevens verwijderen, ook van de eventueel aanwezige sd-geheugenkaart. Ook kun je vanop afstand een harde reset uitvoeren.

Dit alles werkt natuurlijk alleen als het apparaat nog op een of andere manier met het internet verbonden is. Zoals bij al dit soort software ben je afhankelijk van hoe slim de eventuele dief is: als die je apparaat direct hardwarematig reset, kun je het op afstand niet meer bereiken. Ook als de batterij plat is, werkt Phound! uiteraard niet.

Kaspersky Phound! kun je in acht talen downloaden via de Google Play Store. De app werkt op toestellen met Android 3.0 of hoger.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content