Zwevend surfen op Xperia smartphone

De Sony Xperia sola is de eerste smartphone met “floating touch”-navigatie waardoor je kan surfen op het web zonder dat je het scherm dient aan te raken.

De Sony Xperia sola is de eerste smartphone met “floating touch”-navigatie waardoor je kan surfen op het web zonder dat je het scherm dient aan te raken.


Met de nieuwe technologie van Sony kan je browsen door met je vinger boven het scherm van de Xperia sola te bewegen. Zodra je de gewenste link hebt gevonden, kan je die selecteren met één klik. De bedoeling is dat softwareontwikkelaars de Floating touch-technologie ook gaan gebruiken voor nieuwe mogelijkheden.


De Xperia sola voert een 3,7-inch Reality Display met Sony’s Mobile Bravia Engine. De nieuwe Xperia draait op een dual-core 1 GHz processor. Op de achterzijde heeft de sola een 5 megapixel camera die HD video kan registereren. Op de voorzijde is een camera voorzien om te videochatten. De sola is ook uitgerust met Sony’s xLOUD- en 3D surround sound-technologie om de audiobeleving op te peppen.


Verder ondersteunt de smartphone ook NFC en wordt hij geleverd met twee Xperia SmartTags. Door de smartphone tegen een SmartTag te houden, wordt een vooraf geconfigureerd profiel in de smartphone geactiveerd. Zo kan je bijvoorbeeld een ’thuissituatie’ configureren waarbij Wi-Fi wordt ingeschakeld, Google nieuws gestart en het weer getoond. De sola meet 116 x 59 x 9,9 mm.


De Sony Xperia sola is vanaf het tweede kwartaal beschikbaar in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs bedraagt 319 euro. De Xperia sola wordt aanvankelijk geleverd met Android 2.3 (Gingerbread), maar zou in de zomer van 2012 een upgrade krijgen naar Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content