Nintendo komt (nu écht) met opvolger van de Switch

© Getty Images
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo brengt binnenkort een opvolger van de populaire Switch op de markt. Het is voor het eerst in negen jaar dat het bedrijf met een nieuwe spelcomputer komt – de Switch OLED-upgrade uit 2021 even niet meegeteld.

Er deden al langere tijd geruchten over een next-gen Switch, maar ditmaal gaat het om een concrete aankondiging. Nintendo-topman Shuntaro Furukawa schrijft op het X-account van het bedrijf namelijk dat de opvolger ‘ergens in het komende gebroken boekjaar van Nintendo’, dat loopt tot eind maart 2025, onthuld moet worden. Wanneer de bekendmaking precies volgt, is nog niet duidelijk.

140 miljoen verkochte exemplaren

Wat de Nintendo Switch tot op heden uniek maakt, is dat je de console zowel ‘on the go’ als thuis aan de televisie kan gebruiken. Sinds het oorspronkelijke model in 2017 uitkwam heeft Nintendo er ruim 140 miljoen verkocht wereldwijd, maar de verkoopcijfers nemen al langer af.

Hoewel Nintendo zijn afgelopen boekjaar afsloot met meer omzet en winst dan een jaar eerder, voorziet het bedrijf een daling van de resultaten voor het komende jaar door toenemende concurrentie van bedrijven zoals Microsoft en Sony. De volgende Switch moet dat tij weer gaan keren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content