Nintendo voorziet verder inzakkende verkopen Switch-spelcomputer

De geestelijke vader van Mario, Shigeru Miyamoto, bij de première van The Super Mario Bros. Movie. © Getty Images

Gamesbedrijf Nintendo denkt dit jaar aanzienlijk minder Switch-spelcomputers te verkopen dan in 2022. Het bedrijf achter Mario en Pokémon rekent in het boekjaar dat in april begon vijftien miljoen van die apparaten af te kunnen zetten. In het afgelopen boekjaar waren dat er nog haast achttien miljoen.

De Switch is inmiddels zes jaar op de markt. Tijdens de coronapandemie kon Nintendo de spelcomputers niet snel genoeg produceren om aan alle vraag te voldoen. Maar nu mensen weer meer tijd buitenshuis kunnen doorbrengen, is ook de vraag naar consoles afgenomen.

Markt begint verzadigd te raken

Spellen worden nog wel veel verkocht, bleek uit succesvolle releases van nieuwe versies van Splatoon en Pokémon eind 2022. De Switch-consoles die al verkocht zijn, worden dus gebruikt, maar de markt voor nieuwe spelcomputers begint verzadigd te raken.

De inkomsten uit royalties namen toe bij Nintendo. Ook komend jaar kan het Japanse concern daar een flinke stijging verwachten dankzij de zeer succesvolle Super Mario-film die momenteel in de bioscopen draait.

Games op mobiele telefoons leverden Nintendo dan weer minder op dan in het vorige boekjaar. Mede daardoor daalde de omzet met 5,5 procent tot 1,6 biljoen yen (omgerekend 10,8 miljard euro). Daar bleef onder de streep een winst van omgerekend ruim 4 miljard euro van over. Dat was een daling van ruim 10 procent.

Lees meer over:

Partner Content