Steam Deck krijgt oledscherm en meer opslag

De Steam Deck van Valve © Valve

De draagbare console van Valve krijgt een update. De console is voortaan beschikbaar met een oledscherm, meer opslag en een betere batterij.

Valve, het bedrijf achter het online spelplatform- en winkel Steam, lanceerde begin 2022 haar Steam Deck, een console waarmee je een hoop pc-games op Steam ook mobiel kan spelen. Bijna twee jaar later krijgt het toestel een eerste hardwareupdate.

Het nieuwe model komt in twee versies: met 512 GB voor 569 euro en met 1 TB opslag voor 679 euro. Beiden komen ze met een oledscherm met 1280×800 resolutie en HDR-ondersteuning ten opzichte van een LCD-scherm voor de originele versie.

Verder gebruikt de nieuwe Steam Deck een 6nm-APU (chip) waar dit vroeger een 7nm-APU was. Ook de batterij gaat van 40 naar 50 Wh. Daarmee belooft valve 3 tot 12 uur speeltijd. Bij de originele Steam Deck is dat 2 tot 8 uur. Ook het scherm breidt een beetje uit van 7 inch naar 7,4 inch.

De Steam Deck met oledscherm is vanaf 16 november te koop. De 256 GB versie van console, met LCD blijft wel te koop als goedkoopste optie voor 419 euro. De LCD-versies met 64 en 512 gigabyte opslag worden uitgefaseerd. Die zijn momenteel nog beschikbaar, maar enkel zolang de voorraad strekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content