OnePlus onthult nieuwe smartphone, flagship-tablet en wearables

OnePlus
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Het Chinese techbedrijf OnePlus heeft op een event in de Italiaanse stad Milaan in één klap vier nieuwe gadgets gelanceerd. Eén ervan is de Nord 4 smartphone, waarvan je elders op onze site al een review terugvindt. Daarnaast hield OnePlus zijn Pad 2, Watch 2R en nieuwe Nord Buds 3 Pro (oortjes) boven de doopvont.

Voor alle informatie over de Nord 4, OnePlus’ nieuwe 5G midrange-smartphone verpakt in een Full Metal Jacket, verwijzen we je naar onze uitgebreide review (Data News kon het toestel al voor de aankondiging testen). De andere grote blikvanger in Milaan was de Pad 2, een krachtige Android-tablet die je desgewenst kan uitbreiden met een keyboard en een pennetje.

Open Canvas

De OnePlus Pad 2 is een slanke verschijning (6,49 mm) met een ruim 3K-display van 12,1-inch en, daaromheen, zes stereoluidsprekers. Er kan op het apparaat gebruik worden gemaakt van dezelfde Open Canvas-functie die eerder debuteerde op de OnePlus Open foldable smartphone, waarbij je tot drie apps splitscreen-gewijs naast elkaar plaatst. Je kan de workflow desgewenst ook uitbreiden naar een extern beeldscherm. Aan de achterzijde ontwaren we een opvallend grote camera van 13 megapixel, selfies schiet deze tablet in een kwaliteit van 8 MP.

De MediaTek-chipset van het vorige model heeft plaatsgemaakt voor het Snapdragon 8 Gen3-platform, wat de prestaties een duw in de rug zou moeten geven. Voorlopig komt er maar één model van de Pad 2 uit, zonder simkaartslot, maar de flagship-tablet kan volgens OnePlus wel eenvoudig het internet delen met de telefoon, en tegelijk ook media, klembordinformatie en meldingen synchroniseren. Met App Relay kan je dan weer naadloos schakelen tussen telefoon en tablet.

Onder de metalen motorkap in Nimbus Grey vinden we 16 GB RAM, 256 GB opslagruimte en een potige batterij van 9.150mAh met een standby-tijd tot 43 dagen. Volledig opladen duurt 81 minuten, mits je gebruik maakt van de (niet meegeleverde) 67W SuperVOOC-charger.

AI-functies

OnePlus levert de Pad 2 compleet met een AI Toolbox. Die omvat onder meer het onderdeel AI Speak dat tekst kan voorlezen, en AI Writer waarmee je ‘originele’ teksten kan genereren op basis van beeldmateriaal of wat getypte info. Recording Summary is dan weer een hulpmiddel om opgenomen audio om te zetten in tekst of in een beknopte samenvatting. Of deze tools ook onmiddellijk beschikbaar zullen zijn in het Nederlands, was op het moment van schrijven nog niet duidelijk.

De OnePlus Pad 2 is te koop vanaf 1 augustus en krijgt een richtprijs mee van 549 euro. Het optionele, magnetisch opklikbare toetsenbord kost 149 euro en de nieuwe Stylo 2 verwisselt voor 99 euro van eigenaar.

Watch en Buds

Over de nieuwe Watch 2R kunnen we summier zijn. Het betreft vooral een iets goedkopere versie (279 euro versus 329 euro) van de OnePlus Watch 2 die we in maart uitgebreid hebben getest. Waar die bezuiniging zich precies situeert werd op het lanceringsevent niet meteen duidelijk. Mogelijk houdt het verband met de behuizing die niet langer van roestvrij staal maar van aluminium is gemaakt, een ingreep die het klokje overigens 25 procent lichter maakt dan de Watch 2.

Twee optische verschillen nog: bij de Watch 2R staan cijfertjes rond het display, en de platte knop van de Watch 2 is vervangen door een tweede draaiknop (waar je overigens alleen op kunt drukken). Het uurwerk is onmiddellijk beschikbaar, in de kleuren Gunmetal Grey en Forest Green.

Tot slot introduceerde OnePlus in Milaan een nieuwe set oortjes, de Nord Buds 3 Pro. De midrange-dopjes van 79 euro zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking (ANC), waarbij een speciale Transparancy Mode ervoor zorgt dat de gebruiker zich toch bewust blijft van relevant omgevingsgeluid (verkeer, informatie die wordt omgeroepen, …).

De Buds 3 Pro bevatten volgens de fabrikant een extra grote driver van 12,4 mm wat, in combinatie met de BassWave 2.0-technologie, de lage tonen beter in de verf zou moeten zetten. Op één laadbeurt zingen de oortjes het tot elf uur uit (zonder ANC), maar in combinatie met de opbergcase (die de dopjes kan opladen) heb je genoeg energie bij de hand voor 44 uur aan luisterplezier. Beschikbaar in twee kleuren: Starry Black en Soft Jade.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content