Netflix delen met anderen kost nu ook in België geld

© Getty Images/MvdV

Netflix heeft ook in ons land maatregelen genomen tegen klanten die hun account delen met iemand die niet onder hetzelfde dak woont.

De streamingdienst beseft maar al te goed dat wereldwijd miljoenen mensen gratis meeliften op het Netflix-account van een familielid of vriend. Hoewel dat omzet kost, heeft Netflix deze praktijk dat jarenlang oogluikend toegestaan. Dat is nu veranderd. Het bedrijf testte de restricties al in verschillende landen en rolt ze nu verder uit, ook in België.

Netflix-klanten die hun account delen, zullen eerdaags een mail ontvangen om hen erop te wijzen dat een account uitsluitend gebruikt mag worden door mensen die op hetzelfde adres wonen. Als ze die boodschap negeren, zullen ze uiteindelijk hun huishouden moeten verifiëren zodat personen van buiten het gezin niet meer kunnen meekijken.

Wie zijn Netflix-abonnement toch nog met iemand van buiten het huishouden wil blijven delen, zal een plek voor een extra lid kunnen kopen voor 3,99 euro per maand. Dat kan wel alleen in de abonnementen Standard (13,49 euro per maand) of Premium (17,99 euro), niet in de goedkoopste Basic-formule (8,99 euro). Een andere mogelijkheid is om het profiel over te dragen naar een nieuw betaald lidmaatschap.

Netflix kijken onderweg of op reis, op eigen apparaten of op een televisie in een hotel of vakantiehuis, blijft wel mogelijk voor iedereen in hetzelfde huishouden, benadrukt het bedrijf.

Lees meer over:

Partner Content