Groei aantal abonnees Netflix zwakt flink af

© Getty Images/MvdV

Streamingdienst Netflix heeft in het eerste kwartaal meer nieuwe abonnees getrokken, maar die groei viel wel veel minder sterk uit dan in de voorgaande periode. Verder maakte Netflix bekend in september te stoppen met het versturen van dvd’s. Het bedrijf begon 25 jaar geleden met het opsturen van dvd’s in rode enveloppen om thuis te kijken. In dit streamingtijdperk is daar echter veel minder vraag naar.

Het bedrijf uit het Californische Los Gatos kreeg er in de afgelopen drie maanden 1,75 miljoen nieuwe klanten bij en kan wereldwijd nu bogen op 232,5 miljoen kijkers. In het vierde kwartaal van 2022 ging het nog om een aanwas van bijna 7,7 miljoen abonnees . Analisten hadden op 2,4 miljoen nieuwe gebruikers gerekend voor Netflix.

Felle concurrentie

Netflix zei in de voorbije periode succes te hebben gehad met series en films als The Night Agent, Luther: The Fallen Sun, Outer Banks, Murder Mystery 2 en Ginny & Georgia. Maar het bedrijf heeft ook te kampen met felle concurrentie van onder meer Disney+, HBO Max en Amazon Prime.

De omzet ging met bijna vier procent omhoog tot 8,2 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op 1,3 miljard dollar tegenover 1,6 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2022. De onderneming zei verder een aanpak van het delen van wachtwoorden in de Verenigde Staten uit te stellen naar het lopende kwartaal.

Op Wall Street vielen de kwartaalcijfers van Netflix niet goed bij beleggers, want in de handel nabeurs ging het aandeel omlaag.

Lees meer over:

Partner Content