Spotify zou lossless audio willen invoeren tegen meerprijs

© Getty
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

Drie jaar nadat Spotify met HiFi een zogeheten ‘lossless’ formaat aankondigde voor zijn streamingdienst, duiken signalen op dat het er dan toch zit aan te komen. Dat moet blijken uit code van de dienst.

Een gebruiker op Reddit genaamd Hypixely vond in de app code van Spotify verwijzingen naar een dienst genaamd Music Pro. Dat schrijft techsite The Verge. Dat premium abonnement zou onder meer het lossless formaat kunnen streamen.

De meeste streamingdiensten comprimeren hun bestanden om ze door te sturen. Dat betekent dat de muziek minder bandbreedte inneemt, maar dat er mogelijk ook wat aan kwaliteit wordt ingeboet. Voor de echte muziekfanaten is ‘lossless’ audio daarom al lang het summum. Daarbij gaat de dienst de bestanden comprimeren op een manier dat waarbij ze zonder kwaliteitsverlies weer kunnen worden ‘uitgepakt’.

HiFi

Spotify kondigde drie jaar geleden al lossless audio aan onder de noemer ‘Spotify HiFi’. Dat zou toen vallen onder een duurder ‘Supremium’ abonnement. Die abonnementen zijn er echter nooit gekomen. De nieuwe ‘Music Pro’ zou eerder een add-on zijn voor bestaande abonnementen. Naast lossless audio zou de dienst ook geavanceerde mixing tools en een optimalisatie voor hoofdtelefoons kunnen bevatten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content