Streamingdienst HBO Max in juli ook in België te bekijken

© Getty Images

HBO Max gaat vanaf 1 juli van start in België. Dat maakte het Amerikaanse mediabedrijf Warner Bros. Discovery dinsdag bekend. De streamingdienst zet bij zijn lancering onder andere in op de Olympische Spelen.

In de catalogus zitten de populaire series van productiehuis HBO, zoals Game of Thrones, Succession en The Last of Us. Op dit moment zitten die rechten nog bij Streamz (Nederlandstalig België) en BeTV (Franstalig België). Ook de reality-programma’s van Discovery en TLC zullen op HBO Max te zien zijn.

Daarnaast biedt het streamingplatform nieuwe films van Warner Bros. aan, net als verschillende titels uit de catalogus van de filmproducent, zoals de hele Harry Potter-reeks. Ook voor sportwedstrijden kunnen kijkers op HBO Max terecht: de kanalen van Eurosport (in handen van Warner Bros. Discovery) zullen er te streamen zijn, net als bijvoorbeeld tennis, wielrennen, golf en snooker.

Olympische Spelen

Een standaardabonnement op HBO Max kost 9,99 euro per maand, terwijl er een goedkopere formule van 5,99 euro is met reclame. Daarbij worden volgens een woordvoerster zowel voor als tijdens afleveringen advertenties getoond. Het Premium-aanbod, waarbij je op vier in plaats van twee schermen tegelijk kan kijken én in 4K-resolutie, kost 13,99 euro per maand. Wie het sportpakket wil, betaalt maandelijks vijf euro extra.

Tijdens de zomer streamt HBO Max ook de Olympische Spelen in Parijs. Die zullen met alle abonnementsvormen te bekijken zijn, ook zonder het extra sportpakket.

Wie van plan is om vanaf 1 juli klant te worden, kan overigens al vanaf 11 juni toegang krijgen tot HBO Max. De eerste twee weken kan er dan gratis worden gekeken naar een beperkte catalogus met uitsluitend titels in het Engels en het Frans. Vanaf 1 juli komt de hele catalogus beschikbaar met ook Nederlandse inhoud en ondertitels.

In de Verenigde Staten herdoopte Warner Bros. Discovery het platform vorig jaar nog van HBO Max naar simpelweg Max. In België en Nederland houdt het mediaconcern echter vast aan de oude naam omdat er bij onze noorderburen al een radio- en televisieomroep is met de naam Max.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content