Entropia bouwt Tetra-bedrijvennetwerk in Nederland

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Entropia bouwt samen met KPN Critical Communications een landelijk Tetra-radionetwerk uit in Nederland, op basis van hard- en software van Motorola.

Het Brugse Entropia , KPN Critical Communications en Motorola bouwen een landelijk Tetra-radionetwerk in Nederland. Het netwerk zal bestaan uit Motorola hard- en software op basis van de Dimetra 8.2 ip-technologie. Het gaat om een contract voor de komende 10 jaar.

Entropia Digital zal in Nederland het bedrijfsleven radiocommunicatiediensten – zowel spraak als data – aanbieden. De Tetra-radiotechnologie is dezelfde als diegene die bijvoorbeeld de hulpdiensten in België gebruiken via het Astrid-netwerk. Het netwerk van Entropia kan je dus omschrijven als een commerciële tegenhanger. Ook in België is Entropia overigens actief en biedt het onder meer dekking in Antwerpen en Brussel.

Landelijke dekking

Het nieuwe netwerk dat Entropia samen met KPN zal opzetten in Nederland, wil de ruime b2b-markt aanspreken: openbaar vervoer, nutsbedrijven, ziekenhuizen, haven en industrie, transport, chemie, beveiliging en ook evenementen. De bedoeling is dat er gewerkt wordt met abonnementen op basis van een all-in flat fee tarief. Entropia had in Nederland overigens wel al een netwerk op basis van de oude Dimetra 5.2 standaard. Dat zal nu integraal vervangen worden. Tegen eind 2013 moeten alle redundante switchen, met inbegrip van de eerste 100 masten, (om)gebouwd zijn. In de eerste helft van 2014 komen er nog eens 100 masten bij. De ambitie is om landelijke dekking te gaan bieden. Er komen ook ip-koppelingen naar centrale meldkamers, geeft Philip Vercruysse, ceo van Entropia Digital, nog mee in de persmededeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content