Entropia breidt digitaal Tetra-netwerk uit naar België

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Na de deal voor een digitaal Tetra-project in Rotterdam breidt het Belgische Entropia zijn Tetra-netwerk uit naar België.

Na de deal voor een digitaal Tetra-project in Rotterdam breidt het Belgische Entropia zijn Tetra-netwerk uit naar België.

In de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende zal Entropia zijn digitale Tetra-netwerk aanbieden. Dat in het kader van “een drietal contracten” die het bedrijf gewonnen heeft in Nederland, maar die grensoverschrijdend zijn, aldus ceo en oprichter van Entropia Philip Vercruysse. In juli worden de nationale Tetra-netwerkswitches voor België en Nederland geïnstalleerd.

Het bedrijf maakt gebruik van digitale ip-straalverbindingen, waar ook de analoge portofonie gebruik van maakt. “Bij ons is de infrastructuur dus al volledig klaar. Enkel de ‘last mile’ moeten we dus installeren voor de klant, maakt niet uit waar die zich bevindt.” Klanten kunnen dan steeds kiezen tussen analoge of digitale portofonie.

Voor de uitbreiding van het netwerk wordt ook de datacenter aangepast, momenteel in Brussel, later in Amsterdam. Daarvoor heeft Entropia een contract afgesloten met Dell. De bedoeling is 99,999 procent beschikbaarheid te garanderen. “Zware investeringen”, aldus nog Vercruysse.

Entropia telt momenteel 9200 gebruikers, waaronder 1300 à 1400 Tetra-gebruikers. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van zo’n 4 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content