Er zit muziek in de barbecue

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Nieuw in het tuingamma dit jaar: een barbecue met een ingebouwde… mp3-speler.

Nieuw in het tuingamma dit jaar: een barbecue met een ingebouwde… mp3-speler.

De vindingrijkheid van fabrikanten lijkt soms wel grenzeloos. Neem nu deze compacte gasbarbecue. Naast indrukwekkend klinkende specificaties als ‘binnenkuip voor vetopvang’, ‘roestvrijstalen brander’ en ‘piezo aanmaaksysteem’, zien we onder de hoofding ‘Extra’ zowaar ook iets als ‘luidsprekersysteem’.

Luidsprekers? De Barbecook Tam Tam blijkt inderdaad voorzien te zijn van een stel luidsprekers én een connectie voor een iPod of andere mp3-speler. Intelligente songkeuze is voor zover wij konden zien nog niet mogelijk. Misschien een idee voor een volgende versie: een barbecue die de soundtrack automatisch aanpast aan het soort voedsel? Bedenk zelf maar welke muziek het best bij de braadworsten hoort.

Hoe een en ander in de praktijk werkt, is ons ook niet meteen duidelijk. Dubbelt de kok van dienst dan als deejay? En belangrijker nog: is een mp3-player wel bestand tegen barbecuetemperaturen? Om nog maar te zwijgen over vettige vingers en aanraakschermen…

Veel vraagtekens dus, maar wel een origineel gadget om te parkeren in het tuinhuis naast die automatische grasmaaier met ingebouwde gsm. Of hoe it en multimedia de tuin veroveren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content