Eric Van Zele is ICT Personality of the Year

Eric Van Zele - CEO Barco. © DN

De topman van Barco is donderdagavond gekroond tot ICT Personality of the Year. Hij ontving de prijs op de veertiende Data News Awards for Excellence.

Van Zele (64) staat sinds 2009 aan het hoofd van Barco en vormde het bedrijf om naar een wereldspeler in medische beeldvorming en digitale cinema. Bij zijn aantreden had het bedrijf een jaarlijkse omzet van 600 miljoen euro. Vandaag is dat maar liefst 1,2 miljard euro.

Voor zijn aantreden bij Barco had Van Zele al een rijke carrière achter de rug. 27 jaar bij Raychem (later overgenomen door Tyco Electronics), gevolgd door topfuncties bij Telindus, Pauwels Trafo om uiteindelijk bij Barco terecht te komen waar hij zijn internationale ervaring ten volle gebruikte om het bedrijf weer op de kaart te zetten.

De kersverse ICT Personality of the Year ontving de award op de Data News Awards for Excellence uit handen van hoofdredacteur Luc Blyaert. Hij volgt daarmee Xerox-cto Sophie Vandebroek op die de award vorig jaar won. Het event ging naar jaarlijkse gewoonte door in Tour & Taxis.

13 winnaars

Naast de prijs voor ICT Personality of the Year reikt de jury, onder leiding van Carlos De Backer van de Universiteit van Antwerpen nog twaalf andere prijzen uit in diverse categorieën.

Hierbij gaan we niet op zoek naar de hipste of meest succesvolle producten, maar wel naar bedrijven die uitblinken op vlak van innovatie, marktimpact, marktaandeel, werkgelegenheid en lokale verankering

Zo’n 920 gasten, een rijke verzameling van ceo’s, cio’s en hun klanten en leveranciers, zagen naast Eric Van Zele de volgende bedrijven bekroond worden:

SECURITY COMPANY OF THE YEAR: Cisco

Runner-ups: McAfee, Symantec

SOFTWARE COMPANY OF THE YEAR: Sap

Runner-ups: Microsoft, Oracle

HARDWARE COMPANY OF THE YEAR: Samsung

Runner-ups: Dell, HP

NETWORK INTEGRATOR OF THE YEAR: Dimension Data

Runner-ups: Belgacom, Siemens Enterprise

TELECOM SERVICES COMPANY OF THE YEAR: Belgacom

Runner-ups: Mobistar, Telenet

STORAGE COMPANY OF THE YEAR: EMC

Runner-ups: IBM, Netapp

CONSULTANCY COMPANY OF THE YEAR: Accenture

Runner-ups: Capgemini, Delaware Consulting

SYSTEM INTEGRATOR OF THE YEAR: Cegeka

Runner-ups: RealDolmen, Tata Consultancy Services

OUTSOURCING SERVICES COMPANY OF THE YEAR: Tata Consultancy Services

Runner-ups: Econocom, IBM

INNOVATIVE COMPANY OF THE YEAR: Google

Runner-ups: Microsoft, Samsung

BELGIAN COMPANY OF THE YEAR: Cronos

Runner-ups: Barco, Cegeka

START-UP COMPANY OF THE YEAR: Twitspark

Runner-ups: Yambla, Zapfi

&file=mp4%3A%2FBBT%2FKZ00000602_00_0000_A0_16_SD_S_OVNL_A_20130426.mp4&image=http%3A%2F%2Fimages11.knack.be%2Fimages%2Fresized%2F400%2F028%2F878%2F398%2F1%2F460_0_KEEP_RATIO_SHRINK_CENTER_FFFFFF%2Fimage%2F4000288783981.jpg&skin=http%3A%2F%2Fkanaalz.knack.be%2Fstatic%2Fthemis%2Fscripts%2Fgalleria%2Froularta%2Fskins%2Fslim%2Fslim.zip&streamer=rtmpt%3A%2F%2Frtsp.roularta.be%2Fptl-rtsp-roularta%2F

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content