Ernstige netwerkproblemen bij Mobistar (update)

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Mobistar-klanten over het hele land ondervinden ernstige problemen met de mobiele spraak- en dataverbindingen. Mobistar-woordvoerster zegt dat de moeilijkheden vannacht om 3u zijn begonnen. Op het VRT-radionieuws spreekt ze van “een grote panne in een fiber van B-Telecom” (B-Telecom heet nu Syntigo, de ict-dienstenpoot van de NMBS-Holding, nvdr). Zowel het spraak- als het dataverkeer ondervinden problemen. “Het probleem is nationaal, maar de problemen doen zich plaatselijk voor”, aldus Verdoodt nog. Vooral in de provincie Henegouwen zou de situatie ernstig zijn.

Mobistar-klanten over het hele land ondervinden ernstige problemen met de mobiele spraak- en dataverbindingen.

Mobistar-woordvoerster zegt dat de moeilijkheden vannacht om 3u zijn begonnen, hoewel gebruikers al eerder melding maakten van netwerkproblemen. Op het VRT-radionieuws spreekt ze van “een grote panne in een fiber van B-Telecom” (B-Telecom heet nu Syntigo, de ict-dienstenpoot van de NMBS-Holding, nvdr).

Zowel het spraak- als het dataverkeer ondervinden problemen. “Het probleem is nationaal, maar de problemen doen zich plaatselijk voor”, aldus Verdoodt nog. Vooral in de provincie Henegouwen zou de situatie ernstig zijn.

Mobistar zou in de loop van deze voormiddag kunnen laten weten of het probleem snel kan opgelost worden. Later meer…

Update 1 (11u20)
Mobistar meldt op Twitter dat “Bellen en sms’en opnieuw kan op ons mobiel netwerk. Het probleem met het mobiel Internet wordt ook zo snel mogelijk opgelost.”

Update 2 (11u40)

Ook Base ondervindt hinder door de problemen bij Mobistar. De mobiele operator maakt gebruik van de vaste lijnen van Mobistar voor zijn telefoondiensten, aldus Base-woordvoerder Bart Vandesompele aan persagentschap Belga. De verstoringen zouden mogelijk ook enkele gevolgen kunnen hebben voor het gsm-netwerk en voor internet in de provincie Henegouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content