ESAS slokt Simac 3Services op

. © web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Wilrijkse it-dienstenleverancier ESAS slokt zijn Belgisch-Nederlandse sectorgenoot Simac 3Services (S3S) op voor een niet nader genoemd bedrag. Door de strategische overname verdubbelt ESAS zijn werknemers tot 1000.

Simac 3Services is in België vooral gekend als de onderaannemer van Telenet die zich bezig houdt met de installatie en het onderhoud van het digitale tv-, internet- en telefonie-aanbod van de Mechelse telco.

ESAS begon in 2000 als een klassiek ict-bedrijf, maar ging zich gaandeweg ook bezighouden met technologieën zoals digitale televisie, internet, IP-telefonie, printing, point of sales-systemen en bankautomaten.

Ook op het gebied van smart grids, smart home en smart buildings is ESAS actief, net als in industriële automatisatie onder de merknaam ‘Solindus’. Door de overname wordt ESAS qua aantal medewerkers dubbel zo groot.

“Door de overname trekt ESAS samen met S3S resoluut de kaart van het Internet of Things en gaan we voor een kwalitatief en efficiënt operationeel beheer van smart en connected devices”, legt ceo en oprichter van ESAS Robert Decant uit.

Bij de overname neemt een deel van het managementteam van S3S (ceo Daniel Van Hove en coo Kim Loffens) een participatie in de nieuwe ESAS+S3S-groep.

De nieuwe combinatie zal verder naar buiten komen onder de commerciële naam ESAS, maar op operationeel vlak zal alles in grote lijnen worden verdergezet. Wel zullen de field units, samen goed voor een 850-tal field technici, samensmelten onder leiding van Kim Loffens als Chief Operations Officer.

Daniel Van Hove zal als Chief Commercial Officer de globale commerciële uitbouw van de organisatie voor zijn rekening nemen, Bavo De Cock zal de eindverantwoordelijkheid dragen van de business units (Professional-, Project-, Remote- & Field Services) als Chief Business Officer. Eric Decant blijft projectdirecteur voor zowel Industriele als ICT/IoT-projecten.

Als ceo zal Robert Decant de globale eindverantwoordelijkheid van de volledige groep waarnemen.

ESAS werd begeleid in deze transactie door Mid-Cap M&A boutique SDM-Valorum en Quorum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content