Escaux verlegt focus naar operatoren

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Escaux verlegt de focus van de bedrijvenmarkt naar de operatoren.

De Waverse leverancier van voip- en telecomoplossingen Escaux verlegt de focus van de bedrijvenmarkt naar de operatoren.

Zo stelt het bedrijf op het Mobile World Congress in Barcelona zijn ‘fixed mobile unification’ (fmu) oplossing voor. Die wordt geïmplementeerd in een operatornetwerk en van daaruit aangeboden aan eindklanten. Het gaat meer bepaald om een oplossing waarbij bedrijfstelefonie volledig in het mobiele netwerk geïntegreerd wordt, en waarbij alle mobiele toestellen aangestuurd en gerouteerd worden vanuit de ip pbx van het bedrijf. “We vertalen het gsm-protocol in sip, waardoor elke gsm bruikbaar is. Een smartphone is dus niet noodzakelijk”, zegt Escaux-ceo Christophe Hendriks.

De geplande internationale expansie moet nu opgebouwd worden rond deze fmu-oplossing. “Het is precies daarvoor dat we Michel De Coster aangetrokken hebben”, zegt Christophe Hendriks. De expertise van Michel De Coster bij Belgacom en BT, moet helpen om Escaux te herpositioneren en nieuwe, internationale klanten aan te trekken. “Vandaar ook dat we op het Mobile World Congress present zullen zijn”, zegt Hendriks. “We zijn een nichespeler dus moeten ook zorgen dat we onze niche uiterst goed bespelen”, klinkt het nog. In België is Proximus (Belgacom) de eerste fmu-klant, waar de roll-out aan de gang is. Hendriks heeft ook goede hoop om heel snel operatoren in Frankrijk en Luxemberg over de streep te kunnen trekken. Belgacom verkoopt overigens al een tijdje Escaux-telefooncentrales onder de merknaam ‘Unify’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content