Essec wint gsm-deals bij leger en politie

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Limburgse telecomgroep Essec heeft 2 belangrijke raamcontracten in de wacht gesleept, bij Defensie en bij de Federale Politie.

De Limburgse telecomgroep Essec heeft 2 belangrijke raamcontracten in de wacht gesleept, bij Defensie en bij de Federale Politie.

Essec mag de komende 4 jaren alle nieuwe gsm’s leveren aan Defensie. Dat contract sleepte het bedrijf voorbije zomer al in de wacht. Daarbovenop kwam deze week nog een tweede vierjarige deal voor de service, het onderhoud, de opleiding en de vervanging van gsm-toestellen. Essec is geen nieuwkomer bij Defensie: het levert er al jaren mobiele apparatuur. En ook bij de Federale Politie staat Essec de komende drie jaar in voor de levering van mobiele toestellen.

De omvang van de nieuwe (raam)contracten kan Luc Achten, zaakvoerder van Essec, niet kwijt. “Het hangt er natuurlijk vanaf of Defensie de komende jaren Blackberry’s bestelt of goedkope Nokia’s.” Het gaat in ieder geval over “vele honderdduizenden euro’s en vele duizenden gsm-toestellen”.

Het gaat overigens goed met Essec, zo zegt Achten nog, na de management buy-out van voorbije zomer (de leden van het management – Luc Achten, Mark Decat, Peter Jans en Johan Deroy – kochten toen elk 25 procent van de aandelen van het bedrijf, dat voordien in handen was van Luk Lowette, nvdr). “We verwachten dit jaar een lichte omzetstijging. Voor volgend jaar moet die groei 2 à 3 miljoen euro bedragen.” Concrete cijfers wil hij pas na de afsluiting van het boekjaar kwijt. Achten maakt wel al gewag van enkele “grote internationale deals” die op stapel zouden staan. Wordt dus vervolgd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content