Ethernet belangengroep ziet geen probleem in ‘pay as you grow’

© istock

Bij het MEF, de organisatie die ethernetnetwerken en diensten promoot, is er een algemene consensus dat bedrijven die betere kwaliteit willen voor hun data daar extra voor betalen. Maar de exacte invulling blijft voorlopig vaag.

“Netneutraliteit is een gevoelig onderwerp. Maar we zijn wel voorstander van het concept dat een dienst beter is naarmate men er meer voor betaalt. De realiteit is dat je in het leven betaalt voor een betere service, zoals bij een luchtvaartmaatschappij. Pay as you grow is in dat opzicht heel redelijk.” Aldus Nan Chen, president van het MEF.

Maar erg concreet is Chen niet. Zo ging hij niet meteen in op de vraag wat de sector moet doen wanneer een internetprovider dezelfde diensten aanbiedt als een internetbedrijf, bijvoorbeeld wanneer Telenet’s digitale videotheek het opneemt tegen online spelers zoals Netflix, dat sinds vorige vrijdag in ons land actief is.

Andrew McFadzen, voorzitter van MEF en hoofd globale marketing van de Network Services van Orange Business Services vult aan en zegt dat het standpunt nog wel concrete invulling vereist. “Eerlijk gezegd moeten we deze dingen nog verder bekijken. We zijn de laatste zes maanden bezig geweest met onze strategie te ontwikkelen met de leden van het MEF en we zijn het er over eens dat dit de juiste manier is. De volgende stap is het invullen van de details. Maar iedereen gelooft dat dit de juiste manier is en dat dit de richting is die we moeten uitgaan.”

Wel wil McFadzen benadrukken dat het vooral gaat om de kwaliteit of bandbreedte voor bepaalde bedrijven “Het gaat voor alle duidelijkheid niet om het prioritiseren van internetverkeer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content