.EU telt 3.703.665 domeinnamen

Er zijn momenteel iets meer dan 3,7 miljoen adressen die eindigen op .eu. EURid tekent een lichte stijging op.

Er zijn momenteel iets meer dan 3,7 miljoen adressen die eindigen op .eu. EURid tekent een lichte stijging op.

Op het einde van het eerste kwartaal van dit jaar zag EURid voor die eerste drie maanden een groei van 3,6 procent op jaarbasis voor het totaal aantal registraties. Het vernieuwingspercentage zit op 79 procent wat volgens de organisatie iets beter is dan het sectorgemiddelde.

Daarmee telt het Europese toplevel domein 3.722.077 adressen op het einde van Q1. Eind 2012 waren dat er 3.703.665 wat wil zeggen dat er netto 18.412 registraties zijn bijgekomen op drie maanden tijd.

Kleiner dan .nl, groter dan .be

Wereldwijd is .eu de elfde grootste tld. .com blijft de grootste met 105 miljoen registraties. .tk (Vooral bekend door zijn gratis registraties) houdt het op 16 miljoen gevolgd door .de (14,8 miljoen), .net (15 miljoen en .uk en .org (beiden 10 miljoen. Het Belgische .be telt vandaag 1.394.493 domeinnamen.

In het verslag van EURid wijst Marc Van Wesemael, general manager van EURid, er op dat de organisatie wil inzetten op kwaliteit, met een verwijzing naar de vele gTLD’s (zoals .brussels en .gent) die er binnenkort aankomen. “De kwaliteit van het merk .eu blijft voor ons centraal staan,” zegt Van Wesemael.

“Aangezien EURid geen zakelijk belang heeft in een van de nieuwe gTLD’s, zal de vergoeding die u voor uw .eu-domeinnaam betaalt volledig gebruikt blijven worden voor de verbetering van de service en de kwaliteit van .eu, en niet om de lancering van een ander topniveaudomein te subsidiëren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content