Euphony vindt nieuwe investeerders

Euphony kan een doorstart maken. Volgens De Tijd heeft het bedrijf in Nederland nieuwe investeerders gevonden.

Euphony kan een doorstart maken. Volgens De Tijd heeft het bedrijf in Nederland nieuwe investeerders gevonden.

Half juli raakte via de zakenkrant bekend dat Racing Genk het sponsorcontract met de doorverkoper van telecom en elektriciteit verbreekt omdat die de financiële afspraken niet nakwam. Daardoor werd duidelijk dat Euphony in slechte papieren zat. Een van de redenen was de nieuwe telecomwet. Omdat klanten al na zes maanden kosteloos mogen vertrekken bij een operator spelen grote spelers het spel agressief zei het bedrijf toen.

Volgens De Tijd kan het bedrijf er nu weer tegenaan. Niet nader genoemde Nederlandse private investeerders gaan via een lening 14 miljoen euro pompen in Antaeus, de managementsholding die 70 procent van het bedrijf bezit. Daarmee worden aandelen van Barclays overgekocht en de schuld aan die bank terugbetaald.

De schuld aan Barclays had te maken met het failissement van het Britse voormalig moederbedrijf. De Belgische poot moest zich destijds uitkopen, maar begon zo met een schuldenberg van 20 miljoen euro.

Minder telecom

In het interview met De Tijd zegt ceo Frank Van de Wege dat hij op termijn minder dan veertig procent van zijn omzet uit telecom wil halen. Vandaag is dat nog zestig procent. Ook zijn er afspraken met Belgacom voor het doorverkopen van internet en digitale televisie en wordt er ingezet op een hersteldienst voor water, elektriciteit en verwarming.

Euphony gebruikt voor zijn mobiele abonnementen het netwerk van Mobistar. Al wordt dat bij potentiêle klanten niet altijd even duidelijk gecommuniceerd. Zo vertellen verkopers soms dat het om een contract met Mobistar gaat in plaats van Euphony. Het bedrijf telt vandaag 164 werknemers en nog enkele duizenden zelfstandige verkopers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content