Europa gunt groot it-contract aan consortium rond Accenture, Altran en Tieto

© reuters
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Europese agentschap voor large-scale it systems (eu-LISA) gaat samenwerken met Accenture, Altran en Tieto voor de uitrol van it-diensten in Brussel, Straatsburg en Tallinn. Over de waarde van het contract wordt niets gelost.

Het consortium rond Accenture, Altran en Tieto gaat de it-infrastructuur van eu-LISA opwaarderen, de operationele capaciteiten van het agentschap verbeteren én voorzien in it-diensten voor eu-LISA klanten over de hele wereld.

“Accenture heeft al heel wat ervaring met overheden, en met het managen van agentschappen die grote en complexe it-systemen moeten overzien”, reageert algemeen directeur van Accenture’s globale public safety business James Slessor.

“We zijn dan ook blij dat we gekozen worden voor dit project, en we zullen er mee voor zorgen dat het vernieuwde ‘Schengen Information System’ een succesverhaal wordt voor eu-LISA.”

Het contract werd toegekend na een ‘competitieve’ aanbestedingsprocedure in twee verschillende loten. Die loten delen zijn goed voor een contract van twee jaar, telkens met optie voor een verlenging met nog eens twee jaar.

Accenture en het Franse Altran boden samen voor Lot 1, dat vooral gaat over diensten voor eu-LISA in Brussel en Straatsburg. Accenture en de Finse consultant Tieto (die overigens ook een bureau heeft in België) sloegen dan weer de handen in elkaar voor Lot 2, dat in de eerste plaats naar de Estse hoofdstad Tallinn kijkt.

Als ‘leider’ van het consortium zal Accenture ook voorzien in program managementdiensten op de drie verschillende locaties. Over de waarde van het (belangrijke) contract, wordt niet gecommuniceerd, maar je mag er toch van uit gaan dat het een vette vis betreft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content