Europees groen licht voor overname Logix door Arrow

De Amerikaanse it-distributeur Arrow Electronics mag van de Europese Commissie zijn Franse sectorgenoot Logix overnemen. Significante concurrentiebezwaren waren er niet te vinden.

De Amerikaanse it-distributeur Arrow Electronics mag van de Europese Commissie zijn Franse sectorgenoot Logix overnemen. Significante concurrentiebezwaren waren er niet te vinden.

Het bod van Arrow op Logix dateert van eind februari. Precieze financiële details werden niet meegedeeld. De Commissie onderzocht de potentiële effecten van de geplande transactie op de markt voor groothandelsdistributie van it-producten in Europa, maar vooral in Denemarken, waar de gecombineerde activiteiten van de partijen aanzienlijk zijn.

Volgens de Commissie zijn in Denemarken nog voldoende grote én kleine it-distributeurs over na de overname. Voorts is er concurrentie van de rechtstreekse verkoop van hard- en softwareproducenten aan resellers.

Voorts bekeek de Commissie de groothandelsdistributie van servers en opslagapparatuur, omdat daar de overlapping van de activiteiten van beide partijen aanzienlijk leek te zijn. Ook daar zou nog voldoende sterke concurrentie aanwezig zijn.

Arrow Electronics is vooral actief in de groothandelsdistributie van elektronische componenten en computerproducten, en dienstverlening op dat gebied. De onderneming is actief in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de regio Azië/Stille Zuidzee. Logix is een value added groothandelsdistributeur voor computerhardware en -software en is actief in Frankrijk, de Benelux, Polen, Spanje, de Noordse regio, Israël en Marokko.

Logix draait een omzet van 500 miljoen euro met ongeveer 500 mensen. Arrow haalde in 2007 een omzet van bijna 16 miljard dollar met 12.600 mensen.

In Data News nr. 19 van deze week brengen we een dossier over de it-distributiesector. Dat zal dra ook op deze website te vinden zijn onder de rubriek ‘Specials’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content