Europese Commissie eist actie tegen hoge prijzen vaste telefonie in België

De Europese Commissie eist dat de Belgische telecomregulator actie onderneemt tegen de hoge prijzen voor vaste telefonie in België

De Europese Commissie eist dat de Belgische telecomregulator actie onderneemt tegen de hoge prijzen voor vaste telefonie in België.

“Alle voorwaarden zijn aanwezig opdat de Belgische markt voor vaste telefonie concurrentieel zou zijn, en de gebruikers zouden dus van lage prijzen en een brede keuze moeten kunnen genieten. Toch behoren de prijzen tot de hoogste in Europa en dat is onaanvaardbaar voor de Belgische consumenten”, zo verklaarde eurocommissaris voor Telecom Viviane Reding.

De Commissie vindt dat het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) er tot dusver niet in slaagde om een concurrentieel prijsniveau voor vaste telefoongesprekken te bereiken. De Commissie geeft de regulator een jaar tijd om maatregelen op de groothandelsmarkt door te drukken. Het BIPT moet er onder andere voor zorgen dat Belgacom de prijsplafonds respecteert.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content