Europese Commissie verkiest iPhone en HTC boven BlackBerry

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De Europese Commissie gaat haar werknemers uitrusten met smartphones van Apple en HTC. “Beide merken kwamen als meest geschikt uit onze evaluatie”, aldus de woordvoerder van de Commissie. BlackBerry werd niet weerhouden. Het is een moeilijke week voor Research In Motion, het bedrijf achter de BlackBerry smartphones. Enkele dagen geleden kondigden Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten al aan dat Blackberry-berichten en internetdiensten vanaf 11 oktober geblokkeerd worden omwille van ‘veiligheidsoverwegingen’, en ook in India speelt men intussen met dat idee.

De Europese Commissie gaat haar werknemers uitrusten met smartphones van Apple en HTC. “Beide merken kwamen als meest geschikt uit onze evaluatie”, aldus de woordvoerder van de Commissie. BlackBerry werd niet weerhouden.

Het is een moeilijke week voor Research In Motion, het bedrijf achter de BlackBerry smartphones. Enkele dagen geleden kondigden Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten al aan dat Blackberry-berichten en internetdiensten vanaf 11 oktober geblokkeerd worden omwille van ‘veiligheidsoverwegingen’, en ook in India speelt men intussen met dat idee.

Vandaag raakt dan weer bekend dat de Europese Commissie toestellen van Apple en HTC verkiest voor haar werknemers, en niet de smartphones van Mike Lazaridis. Sinds 2003 gebruikt de Europese Commissie PDA’s van Q-Tek (later HTC), maar in 2008 werd er op zoek gegaan naar nieuwe toestellen.

Uit de evaluatie die daarop volgde, kwamen niet de BlackBerry’s als meest geschikte toestellen voor voice en mail bovendrijven, maar wel de smartphones van Apple en HTC. “Daarom ook dat de EC voortaan kiest voor deze twee platformen”, aldus de woordvoerder van de Commissie.

De keuze voor iPhone en HTC kwam er na het wikken en wegen van heel wat criteria, waaronder veiligheid, financiële impact, duurzaamheid, integratiemogelijkheden in de infrastructuur van de Commissie, en vooral de openheid voor nieuwe ideeën en technologieën.

Ongeveer 2500 van de 32.000 werknemers van de Commissie mogen in de komende weken en maanden uitkijken naar een toestel van Apple of HTC.

Bron: CNET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content