Europese Commissie wil meer vrije ruimte voor mobiel internet

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Eurocommissaris Neelie Kroes maant alle EU-lidstaten aan om meer frequentieruimte vrij te maken voor snellere 4G-netwerken.

Eurocommissaris Neelie Kroes maant alle EU-lidstaten aan om meer frequentieruimte vrij te maken voor snellere 4G-netwerken.

Er moet tegen ten laatste 30 juni 2014 in Europa zo’n 120 MHz extra spectrum vrijkomen rondom de 2 GHz-band, aldus Neelie Kroes in een persbericht. Met deze vrije ruimte kunnen mobiele operators voorzien in snellere 3G- en vooral 4G-verbindingen.

“De EU-lidstaten moeten op korte termijn hun huidige licenties aanpassen”, vindt Kroes. “Met meer ruimte voor 4G in Europa zullen we beter kunnen voorzien in de groeiende vraag naar breedbandinternet. We zijn allemaal gediend met snellere draadloze internetverbindingen in Europa.”

“In België hoeft er geen nieuw spectrum vrijgemaakt te worden. Het is reeds mogelijk om 4G-LTE te introduceren in de UMTS-frequentieband op 2,1 GHz”, meent Dirk Appelmans, woordvoerder van Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT).

Eerder deze week lanceerde Belgacom nog een 4G-aanbod in negen Belgische steden. Mobistar en Telenet volgen in 2013.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content